Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ως Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ συμμετείχε στην εκδήλωση για τις “Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις”

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εκπροσωπώντας την ΚΕΔΕ με την ιδιότητά του Α’ Αντιπροέδρου συμμετείχε στην εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων για τις “Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις”, στην οποία ανακοινώθηκε η ίδρυση της «Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας», μία εξαιρετική πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και άλλων 6 όμορων Δήμων, στην οποία ήδη ο Δήμος έχει δηλώσει την επιθυμία να συμμετάσχει.
Στην παρέμβασή του τόνισε πως οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθημερινά για το μέλλον του πλανήτη μας. Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού ευρισκόμενοι κοντά στους πολίτες, καλούμαστε καθημερινά να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.
Για αυτό τον λόγο, οι Δήμοι θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά σε οποιοδήποτε Εθνικό σχεδιασμό περιλαμβάνει Ενεργειακές Πολιτικές και όχι μόνο, καθώς αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών μας.
Κλείνοντας την τοποθέτηση του σημείωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει πολλές φορές πως όταν τα πράγματα δυσκολεύουν για την Κεντρική Κυβέρνηση, στέκεται αρωγός δίπλα της. Δυστυχώς όμως όταν σχεδιάζει εθνικές πολιτικές που επηρεάζουν το αύριο των πόλεων μας, η Κεντρική Διοίκηση κάνει πως δεν μας βλέπει….
«Την καλούμε λοιπόν, όπως την σεβόμαστε εμείς, να μας σεβαστεί και εκείνη, προκειμένου να φτιάξουμε το μέλλον των πόλεων μας, από κοινού, σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις κάθε τοπικής κοινωνίας.»
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα