Ο Δήμαρχος Τήνου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς τόνισε τη σημασία που έχει ο τουρισμός για το νησί.
Πιό συγκεκριμένα είπε:
“Η Τήνος, με την πλούσια φυσική ομορφιά, την πολιτιστική κληρονομιά, τη μοναδική γαστρονομία και τη θρησκευτική της παράδοση, έχει καθιερωθεί ως ένας ξεχωριστός προορισμός εναλλακτικού τουρισμού, προσελκύοντας επισκέπτες που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες και αρμονία με το περιβάλλον.
Η ανάπτυξη του τουρισμού στην Τήνο πρέπει να βασίζεται σε αρχές βιώσιμης διαχείρισης, με σεβασμό στον φυσικό πλούτο και την πολιτιστική μας κληρονομιά, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την ισορροπημένη συνύπαρξη επισκεπτών και τοπικής κοινωνίας. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα μοναδικά μας τοπία, τα παραδοσιακά χωριά και τα μονοπάτια της φύσης, προσφέροντας ευκαιρίες για περιπατητικό τουρισμό, περιήγηση και εξερεύνηση του τόπου μας.
Επιπλέον, η τοπική μας γαστρονομία, αποτελεί πρεσβευτή του νησιού μας, προσφέροντας μοναδικές γευστικές εμπειρίες, ενώ οι θρησκευτικοί και πολιτιστικοί θησαυροί της Τήνου αναδεικνύουν το βάθος της ιστορίας και της πίστης μας, καθιστώντας το νησί μας προορισμό για όσους επιζητούν την πνευματική ανάταση και την αναζήτηση.
Το μεγαλύτερο προσκύνημα της χώρας, το προσκύνημα της Μεγαλόχαρης είναι εδώ στην Τήνο και δεν παύει να αποτελεί θρησκευτικό προορισμό και πολιτισμικό φαινόμενο που συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό και συνιστά ειδικό τουριστικό απόθεμα.
Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει αναρίθμητους τόπους λατρείας με σπουδαίες αναφορές ιερότητας, να συναντήσει κτίσματα και μνημεία πίστης, που συνυπάρχουν σε ένα αέναο διάλογο πρόσβασης στο θείο.
Είναι απαραίτητο να στηρίξουμε τις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και την καινοτομία. Μέσω της συνεργασίας όλων των φορέων, θα καταφέρουμε να προωθήσουμε την Τήνο ως πρότυπο βιώσιμου και εναλλακτικού τουριστικού προορισμού μελετώντας παράλληλα την βελτίωση των υποδομών μας, ώστε να ανταποκρίνονται στις περιόδους υψηλής τουριστικής κίνησης ικανοποιώντας παράλληλα τις ανάγκες της κοινωνίας μας.
Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι η κατάλληλη ευκαιρία να αναλογιστούμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουριστικός τομέας, αλλά και τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας. Σας καλώ όλους να συμβάλλετε στην προώθηση του τόπου μας με υπευθυνότητα και όραμα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον που θα τιμά το παρελθόν μας, θα προστατεύει το περιβάλλον μας και θα προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες μας”.
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα