Ο Χ. Μαμσάκος συμμετείχε στο Διαδικτυακό Συνέδριο ΚΕΔΕ – Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με θέμα: Κλιματική Αλλαγή & Πολιτική Προστασία

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και η Ελληνογερμανική Συνέλευση συνδιοργάνωσαν τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 διαδικτυακό συνέδριο με θέμα: Κλιματική αλλαγή & Πολιτική Προστασία – Προκλήσεις και Προτάσεις για την τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Δήμαρχος Δράμας και Πρόεδρος του ΔΕΠΑΝ Χριστόδουλος Μαμσάκος ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη συνεργασιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στο πλαίσιο αυτό τόνισε τον σημαντικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να αναδειχθούν σε μια ιδιαίτερη συγκυρία τα ζητήματα που συνδέονται με την Κλιματική Αλλαγή και οι επιπτώσεις που αυτή έχει, που οδηγούν στην ανάγκη αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης των δομών και των μηχανισμών πολιτικής προστασίας, σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους και την πρόληψη και προστασία των τοπικών κοινωνιών από φυσικές καταστροφές .

Σε αυτό το διαδικτυακό φόρουμ συναντήθηκαν, και κατέθεσαν τις απόψεις τους και συζήτησαν αιρετοί από Ελλάδα και Γερμανία του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Κυβερνήσεων των δύο χωρών, εκπρόσωποι κρατικών φορέων, καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες και τεχνοκράτες.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα