Νέες ασφαλτοστρώσεις ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ σε περιαστικές περιοχές του Δήμου Χανίων

Με νέες ασφαλτοστρώσεις σε περιαστικές περιοχές του Δήμου Χανίων, συνεχίζονται οι εκτεταμένες παρεμβάσεις του Δήμου Χανίων για τη βελτίωση του οδικού δικτύου εντός και εκτός του κέντρου.

Συγκεκριμένα, με την σύμβαση που υπεγράφη από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον ανάδοχο εργολάβο ξεκινούν οι ασφαλτοστρώσεις σε οδούς εκτός Δ.Ε. Χανίων. Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία των Αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών και Οικονομικών, Μιχάλη Καλογριδάκη και Τάσου Αλόγλου, αντίστοιχα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4,5 εκατομμύρια ευρώ, και αφορά στη συντήρηση οδοστρωμάτων και υποδομών υφιστάμενων οδών στις Δημοτικές Ενότητες Ακρωτηρίου, Σούδας, Ελ. Βενιζέλου, Κεραμιών και Θερίσου, οι οποίες, λόγω της φθοράς που έχουν υποστεί, έχουν καταστεί μη ασφαλείς.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει: «Ολοκληρώνουμε μία πολύμηνη προετοιμασία, που κατέληξε στην υπογραφή της μεγαλύτερης σύμβασης ασφαλτικών, που έχει υπογραφεί ποτέ από τον Δήμο Χανίων, με περισσότερα από 60 χιλιόμετρα νέων ασφαλτοστρώσεων σε περιαστικές περιοχές».

Όπως ανέφερε ο κ. Σημανδηράκης, πρόκειται για μία προσπάθεια να αναβαθμιστεί το ιδιαίτερα βεβαρημένο οδικό δίκτυο των περιαστικών  περιοχών, που αποτελεί διαχρονική ανάγκη της τοπικής κοινωνίας. «Είναι μία αλλαγή της πολιτικής του Δήμου Χανίων, καθώς αποφασίσαμε και υλοποιήσαμε ένα νέο σχεδιασμό, που δεν περιλαμβάνει πλέον πολλές και μικρές εργολαβίες, αλλά συγκεντρώνουμε τις ανάγκες με την πολύτιμη βοήθεια των τοπικών προεδρείων και των αρμοδίων τοπικών Αντιδημάρχων. Την ίδια πολιτική ακολουθούμε και στο κομμάτι κατασκευής νέων πεζοδρομίων και την αποκατάσταση των υφιστάμενων, έχοντας διαπιστώσει ότι πρόκειται για τα μεγαλύτερα και σοβαρότερα αιτήματα, τα οποία εύλογα θέτουν οι συμπολίτες μας. Είμαι σίγουρος ότι τους επόμενους μήνες, χάρη και στην καλή συνεργασία με τον ανάδοχο, θα έχουμε ένα άμεσο και ποιοτικό αποτέλεσμα, που θα διαρκέσει στον χρόνο», τόνισε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, έκανε λόγο για ένα «πολύ μεγάλο έργο ανάπλασης της οδοποιίας στις περιαστικές περιοχές του Δήμου, το οποίο οραματίστηκε ο Δήμαρχος Χανίων με τη λογική ότι οι παρεμβάσεις, που θα πρέπει να γίνονται στο οδικό δίκτυο θα πρέπει να είναι μαζικές και όχι μεμονωμένες και μικρές».

Ο κ. Αλόγλου πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτής της ανάγκης, καταγράφηκαν τα προβλήματα, που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο των περιαστικών περιοχών, η αποκατάσταση των οποίων προσεγγίζει περίπου τα 5 εκατομμύρια ευρώ. «Με την Οικονομική Υπηρεσία καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τους συγκεκριμένους πόρους από ίδια μέσα, χωρίς την ανάγκη εξωτερικής χρηματοδότησης», κατέληξε ο κ. Αλόγλου.

Πηγή: Δήμος Χανίων

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα