Νέα φωτοβολταϊκά πάνελ για το Δημοτικό Πάρκινγκ ΚΥΔΩΝ – Έως και 75% το κέρδος για τις ενεργειακές ανάγκες της Επιχείρησης

Προς ολοκλήρωση βρίσκονται οι εργασίες αντικατάστασης και τοποθέτησης νέων φωτοβολταϊκών πάνελ υψηλής ισχύος και απόδοσης, στο κτήριο της Δημοτικής Επιχείρησης «ΚΥΔΩΝ Α.Ε.».

Συγκεκριμένα, το παλιό φωτοβολταϊκό σύστημα, χαμηλής ισχύος, που κάλυπτε τμήμα της στέγης του Πάρκινγκ, μπορούσε να καλύψει μόλις το 15% των ενεργειακών αναγκών της Επιχείρησης σε αντίθεση με το νέο σύστημα.

Το νέο σύστημα φωτοβολταϊκών, το οποίο έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ, σε συνδυασμό με τους νέους κατάλληλους μετατροπείς ισχύος, είναι σε θέση να συμψηφίζει το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας, που καταναλώνει η «ΚΥΔΩΝ Δημοτική Α.Ε.», δηλαδή να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της Επιχείρησης έως και 75%.

Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων με νέους τεχνολογίας LED, γεγονός που συμβάλλει στην περαιτέρω εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε δήλωσή του επισημαίνει: «Βλέπουμε στη καθημερινότητα και στην πράξη πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη να καταφύγουμε σε εναλλακτικές μορφές παραγωγής ενέργειας, που θα μας εξασφαλίσουν την ενεργειακή αυτονομία σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων μας».

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Επιχείρησης και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης, τονίζει: «Με δεδομένο το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος ενέργειας και την ανάγκη ουσιαστικής μετάβασης σε εναλλακτικές μορφές παραγωγής ενέργειας, το νέο φωτοβολταϊκό σύστημα θα μπορέσει να εξοικονομήσει στην Επιχείρηση έως και το 75% για τις ενεργειακές της ανάγκες».

Τέλος, το κόστος της αγοράς και της εγκατάστασης του νέου φωτοβολταϊκού συστήματος καλύπτεται από ιδίους πόρους της Επιχείρησης και αναμένεται να έχει αποσβεστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα