Νέα ενίσχυση 2,46 εκατ. ευρώ σε Δήμους της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον σεισμό

Με αποφάσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, χρηματοδοτούνται οι Δήμοι Ελασσόνας και Φαρκαδόνας με ποσά ύψους 1,66 εκατ. ευρώ και 800.000 ευρώ, αντιστοίχως, για την αντιμετώπιση των συνεπειών  που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021.

Τα έργα που χρηματοδοτούνται αφορούν, μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση ζημιών σχολικών κτηρίων, τις δαπάνες για τις εργασίες διαμόρφωσης των καταυλισμών για τους σεισμόπληκτους, καθώς και δαπάνες για αποκαταστάσεις υποδομών και δικτύων άρδευσης και ύδρευσης.

Η ανωτέρω ενίσχυση, συνολικού ύψους 2,46 εκατ. ευρώ, έρχεται να προστεθεί στην επιχορήγηση των πληγέντων από τον σεισμό Δήμων της περιοχής (Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρκαδόνας, Λαρισαίων, Κιλελέρ, Παλαμά και Δεσκάτης), με ποσό ύψους 1.556.000 ευρώ για την καταβολή των επιδομάτων κοινωνικής προστασίας στους πολίτες, καθώς και στη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με ποσό ύψους 5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέας οδογέφυρας Βλαχογιαννίου Δ.Ε. Ποταμιάς του Δ. Ελασσόνας και για την αποκατάσταση της οδού Μεσοχώρι-Βλαχογιάννι, Βάρκου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: «Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες, τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Το είπαμε, το κάναμε».

Πηγή: ΥΠΕΣ

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα