Ν. Δένδιας από τη Δράμα: Η Ελλάδα νοηματοδότησε την πορεία της στον 21ο αιώνα ως μια πορεία ενσωμάτωσης όλων των γειτονικών χωρών στο ευρωπαϊκό ιδεώδες

Την Δράμα επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εκπροσωπώντας τη Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που πραγματοποιήθηκαν για την 82η επέτειο της Σφαγής του Δραμινού λαού από τον βουλγαρικό στρατό κατοχής στις 29 Σεπτεμβρίου 1941 από τον βουλγαρικό στρατό κατοχής.

«Τιμή και δόξα στους κατοίκους της Δράμας που σφαγιάστηκαν άδικα τον Σεπτέμβριο του 1941. Στην καρδιά, στο μυαλό και την ψυχή μας, η μνήμη της θυσίας ήταν, είναι και θα παραμείνει άσβεστη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του κ. Δένδια την οποία χαρακτήρισε σημαντική για την Δράμα.

Ο κ. Δένδιας απαντώντας και σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την «επίθεση φιλίας» από την Τουρκία επεσήμανε: «Κατ’ αρχάς πρέπει να μιλήσουμε με πολύ μεγάλο σεβασμό για τη σημερινή ημέρα, γιατί είχα την τιμή να εκπροσωπήσω την ελληνική Κυβέρνηση στις τελετές μνήμης για τα θύματα των βουλγαρικών θηριωδιών εναντίον του πληθυσμού της Δράμας, το 1941.

Και θέλω να πω ότι είναι μια πολύ σημαντική επέτειος, γιατί είναι η πρώτη ή μια από τις πρώτες μαζικές εξεγέρσεις εναντίον δυνάμεων του Άξονα στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η Ελλάδα, όμως, δεν έμεινε εγκλωβισμένη στην διάσωση απλώς της μνήμης των νεκρών μας. Νοηματοδότησε την πορεία της στον 21ο αιώνα ως μια πορεία ενσωμάτωσης όλων των γειτονικών χωρών και της Βουλγαρίας στο ευρωπαϊκό ιδεώδες. Ένα ιδεώδες δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σεβασμού.  Νομίζω ότι έτσι τιμάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μνήμη των νεκρών μας».

Ακολούθως συμπλήρωσε: «Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα με κάθε τρόπο προάγει τη φιλία και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Προσλαμβάνει με θετικό τρόπο κάθε στάση και δήλωση αποκλιμάκωσης. Παραμένει όμως στέρεα προσανατολισμένη στην προστασία της ανεξαρτησίας, της εδαφικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ευρύτερη περιοχή, υπό το κράτος του Διεθνούς Δικαίου και υπό το κράτους του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, δηλαδή αυτών που ισχύουν για όλες τις χώρες του πλανήτη. Και αναμένει από όλες τις χώρες και της ευρύτερης περιοχής αλλά και του πλανήτη, ανάλογη στάση και ανάλογη συμπεριφορά».

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα