Μνημόνια Συνεργασίας υπέγραψε το ΔΕΠΑΝ με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και την Κεντρική Ένωση Συμβολαιογράφων Ελλάδας

Δύο σημαντικά Μνημόνια Συνεργασίας υπέγραψε το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και την Κεντρική Ένωση Συμβολαιογράφων Ελλάδας.

Με το  πρώτο Μνημόνιο Συνεργασίας, τα Επιμελητήρια και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον συντονισμό και την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων που θα συμβάλουν στην προώθηση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας.

Με το δεύτερο Μνημόνιο Συνεργασίας με την Κεντρική Ένωση Συμβολαιογράφων Ελλάδας επιτυγχάνεται η απλοποίηση της έκδοσης βεβαίωσης του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας ώστε να καθίσταται ευκολότερη για τους πολίτες η μεταβίβαση ακινήτου.

Επιμελητήρια και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, αναφερόμενος στην υπογραφή του Μνημονίου με το ΔΕΠΑΝ τόνισε ότι η Επιμελητηριακή Κοινότητα, με τη συνεργασία της αυτή, αποσκοπεί να δώσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες και οι κατά τόπους επιχειρήσεις και κυρίως να προωθήσει εξειδικευμένες προτάσεις για δράσεις που θα ενισχύσουν την απασχόληση και θα μειώσουν την ανεργία. Έτσι επιχειρηματίες και τοπικοί φορείς, από κοινού, μπορούν να χαράξουν μια νέα πορεία ανάπτυξης και προοπτικής.

Λιγότερη γραφειοκρατία στην μεταβίβαση ακινήτων

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Συμβολαιογράφων Ελλάδας κ. Γεώργιος Ρούσκας αναφερόμενος στην συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) είπε ότι με το Μνημόνιο Συνεργασίας η έκδοση και λήψη της βεβαίωσης του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας θα γίνεται απευθείας από τον κάθε Συμβολαιογράφο, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες σε συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων, καθώς θα εξομαλύνθεί η διαδικασία και θα αποφεύγονται οι δαπανηρές μετακινήσεις.

Ποιο είναι το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ)

Το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) είναι μία Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία η οποία ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2015 με πρωτοβουλία 23 οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και σήμερα αριθμεί 103 Δήμους και μία Περιφέρεια.

Όλοι αυτοί οι αυτοδιοικητικοί φορείς έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους προκειμένου να αναπτύξουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες και τις υποδομές και να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πολιτών, παρέχοντας καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες και ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη.

Τα εγκαίνια του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ)

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΔΕΠΑΝ έγιναν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ των άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συμβολαιογράφων Ελλάδας κ. Γεώργιος Ρούσκας, οι Δήμαρχοι μέλη του Δικτύου Πόλεων Δ.Ε.Π.ΑΝ. καθώς επίσης και στελέχη και συνεργάτες του Δικτύου.

Την τέλεση του Αγιασμού και τις Ευλογίες του Μακαριώτατου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’ πραγματοποίησε ως εκπρόσωπος Αυτού λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ό Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Τίτος Γαρεφαλάκης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Άγ. Ειρήνης- Γαλατσίου.

ο Πρόεδρος του Δ.Ε.Π.ΑΝ. και Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δ.Ε.Π.ΑΝ. και Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, καλωσόρισε τους παρισταμένους στα νέα γραφεία, εκφράζοντας την χαρά του που εγκαινιάζεται ένας νέος χώρος, σηματοδοτώντας ουσιαστικά μια νέα εποχή για το Δίκτυο. O Πρόεδρος του Δ.Ε.Π.ΑΝ. έκανε αναφορά στις δύο Συμφωνίες που σύναψε το Δίκτυο με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας καθώς και με την Ένωση Συμβολαιογράφων Ελλάδας.

Η ομιλία του κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Ο κ. Γεωργιάδης από την πλευρά του στην ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Βλέπω με πάρα πολύ θετικό μάτι την προσπάθεια της ΔΕΠΑΝ. Και από την πρώτη ημέρα που σας συνάντησα στο γραφείο μου και ξεκινήσαμε  τη συνεργασία μας, ήδη έχουμε δράσει. Και είμαι εξαιρετικά πρόθυμος με τους συνεργάτες μου, εάν προτείνετε συγκεκριμένα έργα τα οποία θέλουμε να εγκρίνουμε – το στελεχιακό σας δυναμικό είναι εξαιρετικά ικανό και καταρτισμένο – να θέτουμε σφιχτά χρονοδιαγράμματα, να παρακολουθούμε την εξέλιξή τους, να εγκρίνουμε τη χρηματοδότηση και να πηγαίνουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Κι έχετε κατά προτεραιότητά στη διάθεσή σας την Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ), για να κάνουμε γρήγορα τις τεχνικές μελέτες που θα χρειάζονται ώστε να απορροφούμε πόρους για έργα είτε από το ΕΣΠΑ είτε από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Η ομιλία του Γενικού Διευθυντή του Δ.Ε.Π.ΑΝ. κ. Βασίλη Κουτσιώρη

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο Γενικός Διευθυντής του Δ.Ε.Π.ΑΝ. κ. Βασίλειος Κουτσιώρης ο οποίος τόνισε τη σημαντικότητα των παραπάνω συμφωνιών αφού μέσα από αυτές και με την υποστήριξη του Υπουργού κ. Γεωργιάδη, επιτυγχάνεται η συνεργασία μεταξύ Κεντρικής Κυβέρνησης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας για την εξυπηρέτηση των Πολιτών. Τέλος έθεσε τον στόχο του Δικτύου για το άμεσο μέλλον που δεν άλλος από την υποστήριξη των Δήμων Μελών του Δικτύου για την επιτάχυνση της απορροφητικότητας κονδυλίων για την υλοποίηση Δράσεων.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα