Μήνυμα του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ.Πατούλη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Γ.Πατούλης: « Προτεραιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η δυνατότητα όλων των παιδιών να έχουν πρόσβαση στα αγαθά της μόρφωσης»

agiasmos-sxolia

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους γονείς τους αλλά και στο εκπαιδευτικό προσωπικό, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης που διανύει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για όλους μας να μεριμνήσουμε προκειμένου όλα τα παιδιά, χωρίς καμία εξαίρεση, να έχουν πρόσβαση στα αγαθά της μόρφωσης.

Είναι καθήκον μας να τους παρέχουμε ένα, υψηλής ποιότητας, σύστημα εκπαίδευσης, μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τις δεξιότητές τους έτσι ώστε, ως αυριανοί πολίτες, να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και πρόοδο της κοινωνίας μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι καθοριστική.

Για άλλη μία χρονιά οι Δήμοι όλης της χώρας σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα αναγκαία έργα συντήρησης και προετοιμασίας των σχολικών μονάδων.

Ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις και προβλήματα σε επίπεδο κτιριακών υποδομών, γεγονός που δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Καλώ την κεντρική κυβέρνηση και συγκεκριμένα το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας να «σκύψει» πιο επισταμένα πάνω από αυτά τα προβλήματα και να διαθέσει τα κονδύλια που απαιτούνται προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον..

Από την πλευρά μας αποτελεί διαχρονικό μας στόχο, η ανάπτυξη μιας θετικής δυναμικής και δημιουργικής σχέσης εκπαίδευσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πολλά οφέλη τόσο για την εκπαιδευτική όσο και για τις τοπικές κοινωνίες. Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης.

Η επένδυση στη γνώση είναι μονόδρομος».

 

 

 

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα