Μήνυμα του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: «Εργαζόμαστε όλοι μαζί προκειμένου αναδείξουμε την πανανθρώπινη διάσταση της Ελληνικής Γλώσσας. Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να στηρίζει με θέρμη ανάλογες πρωτοβουλίες»

Στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας στη Νάπολη ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη

 

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης επισκέφθηκε τη Νάπολη, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια μέρα ελληνικής γλώσσας .

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο κ. Καφαντάρης παραβρέθηκε στη Βασιλική San Giovanni Maggiore, ανάμεσα σε εκατοντάδες παιδιά κλασικών Λυκείων και παιδιά της ομογένειας σε ένα Λογοτεχνικό Μαραθώνιο, παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στην Ιταλία Θ. Δεμίρη και του Δημάρχου της Νάπολης Luigi de Magistris.

Στην ομιλία του ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι η νέα ελληνική γλώσσα δεν είναι υπόθεση των τελευταίων ετών καθώς αποτελεί προϊόν αδιάκοπης εξέλιξης 40 αιώνων και μοναδικό παράδειγμα γλώσσας με   αδιάσπαστη  ιστορική συνέχεια.

Παράλληλα επισήμανε ότι η ελληνική γλώσσα έγινε διεθνής και η βάση στην οποία στηρίζονται οι περισσότερες από τις άλλες γλώσσες και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Είναι απεριόριστη, στην παραγωγική της ικανότητα λέξεων και της αξίζει να γίνει Παγκόσμια. Εμείς, ως τοπική αυτοδιοίκηση, είμαστε εδώ για να συμβάλουμε τα μέγιστα για την διάδοση και την  διαφύλαξη της.  Οφείλουμε να στηρίζουμε την κοινωνική συνεκτικότητα των Δήμων μας και τον σύνδεσμό μας με τον Απόδημο Ελληνισμό και τους Έλληνες της διασποράς μέσα από την ενίσχυση πρωτοβουλιών όπως η σημερινή».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νάπολη ο κ. Καφαντάρης συναντήθηκε με το Δήμαρχο της πόλης και Αντιπρόεδρο της Ένωσης Δήμων Ιταλίας Luigi de Magistris, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αυτοδιοικητικού ενδιαφέροντος.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις για την παγκόσμια μέρα ελληνικής γλώσσας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε μήνυμα του τονίζει τα εξής:

«Μέσα από την καθιέρωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού, μπορεί να αναδειχθεί η σημαντική παγκόσμια συμβολή της Ελληνικής  γλώσσας, ως εργαλείου διάπλασης, ανάπτυξης και διαμόρφωσης αρχών και εννοιών, όχι μόνο στο πεδίο της φιλοσοφίας και των επιστημών, αλλά και των πολιτικών ιδεών και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Εργαζόμαστε όλοι μαζί προκειμένου να αναδείξουμε την πανανθρώπινη διάσταση της Ελληνικής Γλώσσας. Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να στηρίζει με θέρμη ανάλογες πρωτοβουλίες».

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα