Μήνυμα ελπίδας στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας που διοργανώθηκε στο ΟΑΚΑ υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

FullSizeRender 150616

Γ. Πατούλης: «Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες  αλλά χρειάζονται πολιτικές, οι οποίες θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά»

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων στην εκδήλωση που διοργάνωσε χθες Τετάρτη, 15 Ιουνίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, ο Δήμος Αμαρουσίου και η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, στο Ολυμπιακό Στάδιο του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι.

Τα παιδιά με τις οικογένειες τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (Ε.Ε.Α.Ι.), Καθηγητής Ευγένιος Κουμαντάκης .

 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή, συμμετείχαν επίσης τα παιδιά από τα «Χωριά SOS», από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και από τους συλλόγους «Μαζί για το Παιδί» και «Κιβωτός του Κόσμου».

IMG_7979

Η ημέρα ήταν αφιερωμένη σε όλα τα ζευγάρια που υλοποίησαν το όνειρό τους να δημιουργήσουν οικογένεια αλλά και σε αυτά που προσδοκούν τη λύση του προβλήματός τους με τη βοήθεια των νέων ιατρικών δεδομένων και των ειδικών επιστημόνων (γενετιστών, βιολόγων, ανοσολόγων, ουρολόγων, ενδοκρινολόγων, μαιών και γυναικολόγων).

 

Με ελεύθερη είσοδο δεκάδες παιδιά μαζί με τις οικογένειες τους, διασκέδασαν και συμμετείχαν σε ψυχαγωγικά παιχνίδια, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των 4.000 τ.μ υπό την καθοδήγηση παιδαγωγών σύμφωνα με την ηλικία τους.

Στο καλωσόρισμά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και  Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπισθεί το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:
«Στη χώρα μας υπάρχει μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο δεν έχει αντιμετωπισθεί με σοβαρότητα από την Πολιτεία. Ήδη τα τελευταία χρόνια εκείνη που χάνουν τη ζωή τους είναι περισσότεροι σε αριθμό από τις νέες ζωές οι οποίες έρχονται. Φυσικά η επιστήμη μπορεί να βοηθήσει σε αυτό τον τομέα, αλλά συγχρόνως χρειάζονται πολιτικές, οι οποίες θα ενθαρρύνουν τα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά.
Η Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας,  είναι μία ευκαιρία να αναδειχθεί τι πρέπει να κάνουμε ως χώρα από δω και πέρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Παράλληλα ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ΚΕΔΕ με την επιστημονική κοινότητα, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, καθώς  η χώρα μας διαθέτει το πιο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό σε όλη την Ευρώπη.
«Υπάρχουν εκλεκτοί συνάδελφοι και στον τομέα της υπογονιμότητας.  Η ΚΕΔΕ με μία σειρά πρωτοβουλιών, όπως η σημερινή, δημιουργεί με την επιστημονική κοινότητα τις προϋποθέσεις, προκειμένου να δημιουργήσουμε τον πυλώνα ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού. Το Μαρούσι ιδιαιτέρως  που διαθέτει τις μεγαλύτερες ιδιωτικές νοσοκομειακές μονάδες, στοχεύουμε να γίνει μία πόλη πρότυπο στον ιατρικό τουρισμό και στην ανάπτυξη».

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και με τη χορηγία του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α).

IMG_7978

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα