Μεθαύριο Τετάρτη συνεδριάζει το ΔΣ της ΚΕΔΕ για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣΔΑ Γ. Πατούλης: Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να ληφθούν υπόψη οι θέσεις μας και να συμπεριληφθούν στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει μεθαύριο Τετάρτη, 1η Ιουνίου και ώρα 11 το πρωί.

Κατά τη συνεδρίαση θα ξανασυζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις», έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί μετά τις προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει η ΚΕΔΕ με αναλυτικό υπόμνημα και έχει κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Ειδικότερα το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, θα διαπιστώσει αν συμπεριλήφθηκαν οι προτάσεις της Αυτοδιοίκησης και σε περίπτωση που αυτό δεν έχει γίνει, να αποφασίσει τον τρόπο που θα αντιδράσουν οι δήμοι, έχοντας αφήσει, από την προηγούμενη συνεδρίασή του ανοικτό το ενδεχόμενο σύγκλισης έκτακτης γενικής συνέλευσης των δημάρχων.

Με επιστολή που έχει ήδη αποστείλει σε όλους τους δημάρχους της χώρας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τους ενημερώνει ότι με το νομοσχέδιο αυτό, θα προωθηθούν μία σειρά από ρυθμίσεις που αφορούν την καθημερινή λειτουργία των δήμων, «γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να ληφθούν υπόψη οι θέσεις μας και να συμπεριληφθούν στο περιεχόμενο του».

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι «η μέχρι σήμερα στάση της Κεντρικής Εξουσίας, διαχρονικά, απέναντι στα ζητήματα των δήμων, δεν ήταν αυτή που έπρεπε για τον θεσμό μας. Το γεγονός αυτό μας καθιστά επιφυλακτικούς και έναντι της σημερινής Κυβέρνησης που σε πολλές περιπτώσεις, όπως με την περίπτωση των ταμειακών μας διαθέσιμων και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αποδείχθηκε κι αυτή αφερέγγυα έναντι των αιτημάτων και διεκδικήσεων μας. Οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών μας ενημερώνει για το περιεχόμενο νομοσχεδίου που προωθεί και μας αφορά, πολύ πριν αυτό δοθεί σε δημόσια διαβούλευση».

Ο κ. Πατούλης, διαβεβαιώνει τους δημάρχους ότι «παρακολουθούμε από πολύ κοντά το ζήτημα και βρισκόμαστε σε καθημερινή σχεδόν διαβούλευση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που μας απασχολούν.

Σε κάθε όμως περίπτωση είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε δυναμικά, εφόσον δεν εισακουστούν οι απόψεις μας και στο πλαίσιο αυτό, αν κριθεί σκόπιμο από το ΔΣ μας, που θα συνεδριάσει την Τετάρτη 1η Ιουνίου, θα προχωρήσουμε στη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης των δημάρχων για να αποφασίσουμε όλοι μαζί τον τρόπο και το χρόνο των κινητοποιήσεων μας».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει ότι «το ΔΣ της ΚΕΔΕ αντιμετωπίζει κι αυτό το σημαντικό θέμα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, με συγκροτημένο λόγο και προτάσεις που αναδεικνύουν το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε».

 

Ακολουθούν αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 

 

 

 

 

Ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ

της 1ης Ιουνίου 2016

 

 

 1. Επικύρωση Πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου.
 2. Ενημέρωση Προέδρου.
 3. Συζήτηση επί του περιεχομένου του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που δόθηκε προς δημόσια διαβούλευση.
 • Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Εισηγητής:   κ. Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ

 1. Λήψη απόφασης για την επέκταση της σύμβασης ΚΕΔΕ-ΠΕΤΑ Α.Ε. που αφορά στο Portal “INVESTOTA”.

Εισηγητής:   κ. Ν. Χιωτάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΠΕΤΑ Α.Ε.

 1. Ανάθεση υπηρεσιών για τη λύση και εκκαθάριση των δικτύων: (α) Συμβούλιο Νησιωτικών Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος-ΣΥΝΔΚΕ και (β) Ένωση Ελληνικών Πόλεων Κρασιού-ΕΕΛΠΟΚ.

Εισηγητής:   κ. Γ. Μουράτογλου, Γενικός Γραμματέας ΚΕΔΕ

 1. Ερμηνεία του άρθρου 3 του νόμου περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας ΚΔΑΠ, για τη δυναμικότητά τους.

Εισηγητής:   κ. Π. Ζυγούρης, Νομικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ

 1. Κατακύρωση διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για τις υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου υποστήριξης για την επιτάχυνση υλοποίησης των δράσεων-έργων της ΚΕΔΕ.

Εισηγητής:   κ. Ε. Πάνου, Γενικός Διευθυντής ΚΕΔΕ

 1. Έγκριση Αποφάσεων Προέδρου.
 2. Ορισμός εκπροσώπων.
 3. Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα