Μελέτη ενοποίησης των δύο κεντρικών πλατειών της Κάτω Αχαΐας

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας κατέθεσε (Μεγάλη Τρίτη 27/4) αίτηση στο πρόγραμμα «Τρίτσης» για τη χρηματοδότηση της εκπόνησης σειράς μελετών, μία εκ των οποίων αφορά τη «Μελέτη ολοκληρωμένης ανάπλασης και σύνδεσης κοινοχρήστων χώρων πλατειών Δημοκρατίας και Παπαγιαννοπούλου κεντρικού πυρήνα Κάτω Αχαΐας». Πρόκειται για τις δύο κεντρικές πλατείες της Κάτω Αχαΐας και τις οδούς που τις συνδέουν ενώ ο σκοπός της μελέτης είναι η διαμόρφωση μιας ενιαίας αισθητικής αντίληψης για τις παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν.

«Δεν αρκούν οι αποσπασματικές παρεμβάσεις, χρειαζόμαστε μια ενιαία αντιμετώπιση και συνολική αρχιτεκτονική ματιά ώστε να αλλάξει εκ βάθρων το κέντρο της Κάτω Αχαΐας και κατ’ επέκταση η ζωή των συνδημοτών» ανέφερε σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς.

Σημειώνεται ότι οι πλατείες Δημοκρατίας και Παπαγιαννοπούλου βρίσκονται στην απόληξη των υλοποιημένων έργων ανάπλασης της 1ης φάσης και αποτελούν συνδετήρια σημεία με τα προβλεπόμενα έργα της 2ης φάσης ανάπλασης, καθώς και των επόμενων φάσεων. Η μελέτη θα καλύψει ανάγκες που θα οδηγήσουν σε μια βιώσιμη ανάπτυξη του αστικού ιστού και θα καλύψει τους παρακάτω τομείς:

  1. Την ολοκλήρωση του δικτύου κοινοχρήστων χώρων του κεντρικού – ιστορικού πυρήνα της πόλης.
  2. Την ποιοτική αναβάθμιση των σημαντικότερων κοινοχρήστων χώρων και τη λειτουργική τους σύνδεση μέσω του δικτύου πεζοδρόμων και οδών ήπιας κυκλοφορίας.
  3. Την αναβάθμιση της κυκλοφοριακής λειτουργίας της πόλης, με τον διαχωρισμό των μετακινήσεων μεταξύ των οχημάτων και των πεζών.
  4. Την μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων από την κίνηση των οχημάτων και τη γενικότερη περιβαλλοντική εξυγίανση και βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής, μέσω της υποστήριξης των μετακινήσεων των πεζών και των οικολογικών μέσω μεταφοράς.

Όπως είναι γνωστό οι πλατείες Δημοκρατίας και Παπαγιαννοπούλου χαρακτηρίζονται από κακής κατάστασης επιστρώσεις, φθορές και σημαντικές ελλείψεις βασικού εξοπλισμού ενώ η εικόνα των πλατειών έχει αλλοιωθεί από τις κατά περιόδους επεμβάσεις και την επέκταση της χρήσης των καταστημάτων αναψυχής.

«Έχουν προκύψει νέες ανάγκες και νέες αντιλήψεις για τη λειτουργία των κοινοχρήστων χώρων, που σχετίζονται άμεσα με το επίπεδο ζωής των κατοίκων και επιβάλλουν τον επανασχεδιασμό των χώρων, τον εκσυγχρονισμό και την δικτύωσή τους κι αυτό ακριβώς προετοιμάζουμε με τη μελέτη που ζητήσαμε σήμερα να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Τρίτσης».

Πηγή Δήμος Δυτικής Αχαΐας Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα