Μέγας Εσπερινός στον υπό ανέγερση ναό Αγ. Τιμοθέου Ν. Παλατίων

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε στις  31 Ιουλίου, στον υπό ανέγερση Ιερό ναό του Αγίου Τιμόθεου Αρχιεπισκόπου Προικοννήσου, στα Νέα Παλάτια Ωρωπού.
Ο νέος ναός, αποτελεί το όνειρο πολλών γενεών Παλατιανών, ο οποίος, με δωρεές και ιδίους πόρους από τις εκκλησιαστικές επιτροπές του Αγίου Γεωργίου, ξεκινώντας να υλοποιείται από το 2010, θεμελιώθηκε.
Μετά το πέρας του εσπερινού, ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Τιμοθέου με τη συνοδεία της μπάντας της ΚΕΔΩ και μελών των τοπικών συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές. Η Ιερά Εικόνα κατέληξε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Στο Εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού κ. Μιχάλης Τόλιας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Γιασημάκης και Άγγελος Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Παλατίων κ. Αντώνης Καζαμίας και πλήθος πιστών.
Ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία τελέστηκε Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον νεόδμητο ιερό ναό μετά το ιστορικό πρωινό, της Κυριακής 21 Μαρτίου 2010, όταν, κατόπιν άδειας και ευλογίας του τότε Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Μητροπολίτη κ. Νικολάου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέων Παλατίων Ωρωπού και στη συνέχεια θεμελίωσε τον Ιερό Ναό του Αγίου Τιμόθεου Αρχιεπισκόπου Προικοννήσου, προστάτη των απανταχού Προικοννησιωτών.
Έτσι σήμερα, οι κάτοικοι των Νέων Παλατίων, έχουν την ευλογία να χαίρονται το νέο ναό του Αγίου Τιμόθεου, αφού ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι κατασκευαστικές εργασίες σκυροδέτησης, και σύντομα ξεκινά η επομένη φάση των εργασιών, της τελικής αποπεράτωσης και εν συνεχεία η ανάπλαση των εξωτερικών χώρων.
Πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπή ναό ο οποίος με την ολοκλήρωσή του θα αποτελεί κόσμημα ορθόδοξης εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής και καλαισθησίας για την ευρύτερη περιοχή.

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα