Με τη συμμετοχή του Δ.Ε.Π.ΑΝ. πραγματοποιήθηκε η 2η Διακρατική Συνάντηση των εταίρων του έργου “COMFORTage” στην Ρώμη στις 18 και 19 Απριλίου!

Το έργο “COMFORTage” πραγματοποίησε τη δεύτερη διακρατική συνάντησή του στη Ρώμη στις 18 και 19 Απριλίου, με οικοδεσπότη  το Fondazione Policlinico Universitario Agostino Gemelli. Οι κύριοι στόχοι ήταν:

  1. Η πλήρη κατανόηση των αρχιτεκτονικών αναγκών από τους εταίρους των πιλοτικών εφαρμογών και των σχετικών ιδιοτήτων τους για την εκμετάλλευση του έργου, παράλληλα με την πρόσθετη αξία που εισήγαγε το COMFORTage στην άνοια και την αδυναμία.
  2. Η εκτέλεση μια εις βάθος χαρτογράφηση των ψηφιακών υπηρεσιών του “COMFORTage και ο προσδιορισμός της χρήσης τους σε κάθε πιλοτικό σενάριο.
  3. Ο καθορισμός της προόδου, των ενδιάμεσων στόχων και η περιγραφή σχεδίων εργασίας εντός των πιλοτικών εφαρμογών για την έγκριση δοκιμών, εξασφαλίζοντας σαφή κατανομή ρόλων και ευθυνών.

Τις τελευταίες ημέρες, οι εταίροι έχουν εμβαθύνει στην κατανόηση των αρχιτεκτονικών αναγκών και των ιδιοτήτων των δεδομένων των πιλοτικών εφαρμογών στο πλαίσιο του “COMFORTage”.Το έργο αναπτύσσει ένα πιλοτικό πρωτόκολλο με κοινές μεταβλητές και μετρήσεις για όλους τους πιλότους. Το πρωτόκολλο αυτό θα εναρμονίσει τις προσεγγίσεις και τα δεδομένα που συλλέγονται σε καθεμία από τις 13 πιλοτικές δράσεις, επιτρέποντας τη συλλογή ενός αριθμού αποδεικτικών στοιχείων που θα είναι πολύ χρήσιμα για την επιστημονική και τεχνολογική κοινότητα.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν επίσης γύρω από τη χαρτογράφηση:

  1. για τις κοινές ψηφιακές υπηρεσίες μεταξύ των πιλοτικών δράσεων
  2. κατευθυντήριων γραμμών καινοτομίας για τις λειτουργίες των τεχνολογικών εφαρμογών,
  3. τουBlueprintPersonaγια τον καλύτερο σχεδιασμό υπηρεσιών στους τελικούς χρήστες.
  4. μεθοδολογίας για τα εργαστήρια συν-δημιουργίας με στόχο τον εντοπισμό και την αντιστοίχιση της διαδρομής φροντίδας με τις καινοτόμες τεχνολογίες του “COMFORTage”,
  5. δεοντολογίας και του νομικού πλαισίου στην κλινική μελέτη.

 Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Βαγιαδολίδ στις 11, 12 και 13 Ιουνίου, για τη συνέχιση της ανάπτυξης του έργου.

To Έργο με τίτλο: “Prediction, Monitoring and Personalized Recommendations for Prevention and Relief of Dementia and Frailty” και ακρωνύμιο “COMFORTAGE”, (Αρ. Έργου 101137301) υλοποιείται στο πλαίσιο του “HORIZON Research and Innovation Actions” και συγκεκριμένα της Πρόσκλησης με τίτλο “HORIZON-HLTH-2023-STAYHLTH-01” και θέμα “HORIZON-HLTH-2023-STAYHLTH-01-01” το οποίο χρηματοδοτείται από την “European Health and Digital Executive Agency (HADEA)”.

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ
και στην ιστοσελίδα του έργου: https://www.comfortage.eu/

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα