Με τη συμμετοχή του Δ.Ε.Π.ΑΝ. πραγματοποιήθηκε Διακρατική Συνάντηση των εταίρων του έργου “COMFORTage” στο Βαγιαδολίδ μεταξύ 11 και 13 Ιουνίου!

Το έργο “COMFORTage” πραγματοποίησε τη δεύτερη διακρατική συνάντησή του στο Βαγιαδολίδ μεταξύ 11 και 13 Ιουνίου, με οικοδεσπότη το FUNDACION INTRAS (INTRAS)στην Σχολή Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών.

Τις τελευταίες ημέρες, μετά την τελευταία συνάντηση που ήταν αφιερωμένη στην ευθυγράμμιση των τεχνικών πτυχών και των απαιτήσεων των πιλοτικών προγραμμάτων στη Ρώμη, η κοινοπραξία σημείωσε πρόοδο σε ορισμένα θέματα με σκοπό να σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος τους επόμενους μήνες σε κρίσιμα ζητήματα.Οι κύριοι στόχοι ήταν:

  • Προδιαγραφές πιλοτικού πρωτοκόλλου βιοηθικής και κλινικών πρωτοκόλλων.
  • Πλαίσιο δεοντολογίας.
  • Τεχνική ενσωμάτωση της πλατφόρμας COMFORTage: Απαιτήσεις χρήστη, τεχνικές και δεοντολογικές απαιτήσεις για την ευθυγράμμιση όλων των πιλότων.
  • Δημιουργία ενός πλαισίου ψηφιακής διαδρομής υγειονομικής περίθαλψης για κάθε πιλότο και αλληλεπιδράσεις των διαφορετικών ρόλων με την πλατφόρμα μεταξύ τους.
  • Ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται από το COMFORTage (ποιες από αυτές θα χρησιμοποιηθούν σε κάθε πιλοτική περίπτωση χρήσης).
  • Παρουσίαση της αρχικής έκθεσης καινοτομίας.
  • 1η ανάλυση αγοράς και επόμενα βήματα για τη διεξαγωγή ενός επιχειρηματικού σχεδίου για το έργο.
  • Ενημέρωση &προγραμματισμός για κάθε Πακέτο Εργασίας.
  • Διαχείριση έργου και οικονομική έκθεση.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το έργο πραγματοποίησε την πρώτη του Ανοιχτή Εκδήλωση με θέμα “Cognitive Health” για να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη και τις τεχνολογικές εξελίξεις για την άνοια και την πρόβλεψη της αδυναμίας, όπου σχεδόν εκατό εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας, της περίθαλψης και των νέων τεχνολογιών, καθώς και εμπειρογνώμονες, συναντήθηκαν για να λάβουν μέρος στο συνέδριο και στις συνεδρίες επίδειξης. Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου του Valladolid (UVa), όπου παρουσιάστηκαν διάφορα έργα που σχετίζονται με τη συλλογή δεδομένων για τη βελτίωση της πρόληψης της άνοιας. Για την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους των συνεδρίων, παρουσιάστηκαν: Το έργο IDENTIA, βασισμένο στην εικονική πραγματικότητα για την πρόληψη της Ήπιας Γνωστικής Εξασθένησης, την υποστήριξη της βελτίωσης της πρόληψης της νόσου του Alzheimer χάρη στις τεχνικές του εγκεφαλογραφήματος και του μαγνητοεγκεφαλογραφήματος, και τη σημασία της διαδικασίας διάγνωσης της άνοιας. Στο δεύτερο μέρος, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο InnovaUVa, πραγματοποιήθηκαν συνεδρίες επίδειξης και παρουσιάσεις διαφόρων τεχνολογιών, όπου δοκιμάστηκαν προγράμματα εικονικής πραγματικότητας, ψηφιακά avatars και άλλες τεχνολογίες για τη βελτίωση της ανάκτησης και συλλογής πληροφοριών σχετικά με ασθένειες και ασθένειες που σχετίζονται με το γήρας, όπως η νόσος του Alzheimer ή η άνοια. Αυτές είναι οι τεχνολογίες που δοκιμάστηκαν:

 

 

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

  1. Συνέντευξη με τον Γιώργο Μανιά (project Manager του COMFORTage) και τον Άθω Ανθωνιάδη (Scientific manager του project του COMFORTage)
    1. https://efe.com/castilla-y-leon/2024-06-14/expertos-buscan-inteligencia-artificial-big-data-herramientas-prevenir-demencia-ue/
    2. https://vivirediciones.es/expertos-buscan-en-la-ia-y-el-big-data-herramientas-para-prevenir-la-demencia-en-la-ue/
    3. https://www.infobae.com/espana/agencias/2024/06/13/expertos-buscan-en-la-ia-y-el-big-data-herramientas-para-prevenir-la-demencia-en-la-ue/
  2. Conferences &demo sessions
    1. https://www.rtve.es/play/videos/noticias-de-castilla-y-leon/noticias-castilla-leon-2-13-06-24/16146444/ (10.43 min)
    2. https://www.lavanguardia.com/vida/20240613/9729444/medio-centenar-expertos-comparten-proyectos-sobre-salud-cognitiva-valladolid-agenciaslv20240613.html
    3. https://www.abc.es/ciencia/medio-centenar-expertos-comparten-proyectos-sobre-salud-20240613170306-vi.html
    4. https://www.diariodeleon.es/sociedad/240614/1556668/alimentar-datos-ia-previene-deterioro-cognitivo.html
    5. https://efs.efeservicios.com/video/medio-centenar-expertos-comparten-proyectos-salud-cognitiva-valladolid/7001372970
    6. https://players.brightcove.net/55814260001/rkDAq3Wf_default/index.html?videoId=6354942599112

 

Η επόμενη συνάντηση με τα επόμενα βήματα και τα ευρήματα του έργου μαςθα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία το Φθινόπωρο.

To Έργο με τίτλο: “Prediction, Monitoring and Personalized Recommendations for Prevention and Relief of Dementia and Frailty” και ακρωνύμιο “COMFORTAGE”, (Αρ. Έργου 101137301) υλοποιείται στο πλαίσιο του “HORIZON Research and Innovation Actions” και συγκεκριμένα της Πρόσκλησης με τίτλο “HORIZON-HLTH-2023-STAYHLTH-01” και θέμα “HORIZON-HLTH-2023-STAYHLTH-01-01” το οποίο χρηματοδοτείται από την “European Health and Digital Executive Agency (HADEA)”.

Περισσότερες πληροφορίεςhttps://depan.gr/prediction-monitoring-and-personalized-recommendations-for-prevention-and-relief-of-dementia-and-frailty/

 

 Start 01/01/2024 https://comfortage.eu
 Duration: 48 months COMFORTage | Horizon EU Project
 Budget CE: €17,591,490.00 COMFORTage | Horizon EU Project
39 partners / 12 EU countries COMFORTage_eu
Project Manager: George Manias

info@comfortage.eu

COMFORTage_eu

 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα