Παρουσία Παυλόπουλου ο αγιασμός στο Γυμνάσιο – Λύκειο Καλάμου

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, τελέστηκε στις 11 Σεπτεμβρίου, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Καλάμου ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά.
Η επίσκεψη του πρώτου πολίτη της χώρας στον Κάλαμο είχε ουσιαστικό και σημειολογικό χαρακτήρα. Ο κ. Παυλόπουλος θέλησε να δείξει το αμέριστο ενδιαφέρον του προς τους κατοίκους που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και ταυτόχρονα να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους, οι οποίοι κάτω από δύσκολες συνθήκες ξεκίνησαν τη νέα σχολική χρόνια.
Ο κ. Παυλόπουλος έδειξε ένα ζεστό και ανθρώπινο πρόσωπο, πέρα από το σύνηθες πρωτόκολλο, στηρίζοντας τόσο τους κατοίκους αλλά και νουθετώντας τους μαθητές λέγοντας ότι μέσα από την καταστροφή υπάρχει η δύναμη της αντίστασης της φύσης και η θέληση για δημιουργία.
Επίσης κάλεσε τους μαθητές να εκμεταλλευτούν τις απέραντες δυνατότητες πληροφόρησης που έχουν και να τη μετατρέψουν σε γνώση και μόρφωση.
Ο κ. Παυλόπουλος έτυχε θερμότατης υποδοχής από το Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους πολιτικούς παράγοντες του Καλάμου, για την τιμή που τους έκανε να επιλέξει το σχολικό συγκρότημα Καλάμου για να παραστεί στον αγιασμό.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ.κ. Κύριλλος, ενώ παρέστη και ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την αποχώρηση του, υποσχέθηκε στο Δήμαρχο Ωρωπού, πως θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για να συμβάλλει στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.
Παραθέτουμε την ομιλία του Δημάρχου Ωρωπού κ. Ρούσση Θωμά, κατά την τελετή του χθεσινού αγιασμού στο Γυμνάσιο-Λύκειο Καλάμου:
Εξοχότατε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού
κ. Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής
Άγιοι Πατέρες
Κυρίες και κύριοι Διευθυντές και Καθηγητές
Αγαπητά μου παιδιά,
Φίλες και φίλοι,
Με μεγάλη συγκίνηση ο Δήμος Ωρωπού και η Δημοτική Ενότητα Καλάμου υποδέχονται σήμερα τον Πρώτο Πολίτη της Ελλάδας: τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος επέλεξε να μας κάνει την εξαιρετική τιμή να παρευρεθεί στον τόπο μας αυτή την γεμάτη συμβολισμούς ημέρα της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Με την καρδιά μου πλημμυρισμένη ευγνωμοσύνη για την παρουσία του και την στήριξη του, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας, αφού ο Κάλαμος και το Καπανδρίτι βίωσαν μια τραγική εμπειρία με την πυρκαγιά της 13ης Αυγούστου, η οποία έπληξε βάναυσα, όχι μόνο το φυσικό κάλλος της περιοχής αλλά και τις περιουσίες πολλών συνδημοτών μας, τον καλωσορίζω και τον ευχαριστώ θερμά για την σημερινή του παρουσία.
Εξοχότατε Πρόεδρε ήταν συγκινητικό το ενδιαφέρον σας από την πρώτη στιγμή της καταστροφής έχοντας μαζί μου συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία και θέλω δημόσια να σας ευχαριστήσω για αυτό.
Σήμερα υποδεχόμαστε στο σχολείο μας και τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο, που έχει ήδη δείξει την ευαισθησία του και κυρίως την έμπρακτη συμπαράστασή του στους πυρόπληκτους.
Καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πέτρο Φιλίππου, που δεν έλειψε από το πλευρό μας τις μέρες της πυρκαγιάς και συνεχίζει ακόμα και σήμερα.
Η σημερινή ημέρα όμως είναι αφιερωμένη στους μαθητές και στους καθηγητές και σε αυτό νομίζω, ότι θα συμφωνήσει μαζί μου και ο Πρόεδρος, αφού και ο ίδιος ως Καθηγητής το γνωρίζει καλά.
Αγαπητά μου παιδιά,
Το σχολείο είναι βασικός πυλώνας γνώσης. Και ειδικά φέτος η αποστολή του εξαιρετικά δύσκολη.

Φέτος, οι μαθητές του Καλάμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, έζησαν τη λαίλαπα της φωτιάς που ξέσπασε στις 13 Αυγούστου και κατέκαψε 28.000 περίπου στρέμματα πευκόφυτης γης. Τα παιδιά μας είδαν τον τόπο τους να καίγεται, τους γονείς τους να αγωνιούν για το βιός τους, τις προσπάθειες της πυροσβεστικής και των εθελοντών να σβήσει η πυρκαγιά, την ώρα που έπρεπε να γεμίζουν το καλοκαίρι τους με στιγμές ξεκούρασης και ανεμελιάς. Ένιωσαν τη ζωή τους να απειλείται…και αυτό είναι εμπειρία ζωής.
Είμαι σίγουρος πως το σχολείο, θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το πολύ έντονο συναίσθημα που βιώσατε.
Εύχομαι λοιπόν στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Καλάμου και σε όλους τους μαθητές του Δήμου Ωρωπού να έχουν μια δημιουργική χρονιά, γεμάτη γνώσεις και στιγμές χαράς.
Τώρα είναι η ευκαιρία σας, μέσα από το διάβασμα και την μελέτη, να γίνετε επιστήμονες, να γίνετε χρήσιμοι και χρηστοί πολίτες για την μικρή κοινωνία του Ωρωπού αλλά και της Πατρίδας μας, που σήμερα σας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.
Στους καθηγητές εύχομαι από καρδιάς να μεταλαμπαδεύσουν την γνώση στους μαθητές τους και να σταθούν δίπλα τους ως πραγματικοί παιδαγωγοί.
Καλή σχολική χρόνια λοιπόν με υγεία και δημιουργία.
Παιδιά μου, να αγωνίζεστε πάντα και να προσπαθείτε για έναν κόσμο που να σπέρνει δημιουργία και να θερίζει προοπτική. Αυτός είναι ο ρόλος του σχολείου και αυτόν τον ρόλο δεν μπορεί κανείς να τον υποτιμά.
Εσείς είστε οι πρωταγωνιστές και οι δάσκαλοί σας οι σκηνοθέτες. Το έργο θα έχει ευτυχές τέλος…Αρκεί να το πιστέψετε, αρκεί, να μην αφήσετε ποτέ κανέναν να σας πείσει για το αντίθετο.
Αγαπητά μου παιδιά, φίλες και φίλοι,

 

Περισσότερα Δήμος Ωρωπού Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα