Με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ αναβιώνει ο θεσμός της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Olympia

Σε μια συμβολική πράξη, σε μια εποχή που οι πόλεμοι έχουν προκαλέσει τον ξεριζωμό εκατομμυρίων κατοίκων προχωρεί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

 

Η ειδική τελετή υπογραφής συμφώνου  Ειρήνης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας θα πραγματοποιηθεί στην Ολυμπία στον αρχαιολογικό χώρο στις 20 Απριλίου, μία μέρα πριν την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που θα γίνει στις 21 Απριλίου.

 

Αναφερόμενος στο σχετικό θέμα ο Γ. Πατούλης δήλωσε: «Με την πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα για την αναγκαιότητα της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών. Το μήνυμα αυτό είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρο, καθώς στις ημέρες μας εκατομμύρια συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τις εστίες τους και αναζητούν απεγνωσμένα ένα ασφαλές μέρος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ως Αυτοδιοίκηση παλεύουμε και θα παλέψουμε και στο μέλλον για την επίτευξη της Ειρήνης».

 

Η σχετική απόφαση για την υπογραφή συμφώνου Ειρήνης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας ελήφθη το Σάββατο 19 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΚΕΔΕ η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ολυμπία.

 

Όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Λυμπέρης, η Τελετή θα γίνει σε συνεργασία με τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, την παραμονή της Αφής στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, με στόχο να δοθεί ένα ανθρωπιστικό μήνυμα διεθνώς.

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά με την κίνηση αυτή θα «δείξουμε ότι μπορούμε  να ταρακουνήσουμε κάτι σε αυτό τον κόσμο τον πολιτικό που μιλάει ανθρωπιστικά αλλά συμπεριφέρεται απάνθρωπα και δημιουργεί πρόσφυγες και απάτριδες».

 

Μέχρι τότε η επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΚΕΔΕ θα εργαστεί μεθοδικά προκειμένου να διαδοθεί το μήνυμα της Ειρήνης και να υπογραφεί το σύμφωνο από πλήθος προσωπικοτήτων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

Να σημειωθεί ότι στην αρχαιότητα κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής εκεχειρίας σταματούσαν οι εχθροπραξίες που συντελούνταν μεταξύ των αρχαίων πόλεων.

 

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής παρέστησαν, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιος Κοτζιάς, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Δεββές και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου. Επίσης παρέστησαν τα μέλη του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., Αλέξιος Καστρινός, Δήμαρχος Πηνειού και Πρόεδρος της Επιτροπής «Οικονομικών ΟΤΑ» της Κ.Ε.Δ.Ε, Απόστολος Λουλουδάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Χερσονήσου και Γεώργιος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα