Με μεγάλη επιτυχία οι δράσεις του Δήμου Χανίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και για το 2022

Ο Δήμος Χανίων συμμετείχε και φέτος με μεγάλη επιτυχία στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, έναν θεσμό, που από το 2002 προάγει βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση και στην ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Mε την αρωγή φορέων, σχολείων, συλλόγων και σωματείων της πόλης ο Δήμος Χανίων διοργάνωσε πλήθος δράσεων, με θέμα: «Συνδεθείτε. Ποδήλατο+», εστιάζοντας στην οικολογική βιώσιμη κινητικότητα και στην ισότιμη προσβασιμότητα.

Οι δράσεις είχαν χαρακτήρα ενημερωτικό, δημιουργικό, εκπαιδευτικό, ενώ επεδίωκαν, και σε μεγάλο βαθμό κατέκτησαν, την καλλιέργεια του σεβασμού και της ενσυναίσθησης, με στόχο την τόνωση και την ενίσχυση των συνεργειών ως προς τη βιώσιμη κινητικότητα.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, αρμόδιος κυκλοφοριακών θεμάτων του Δήμου Χανίων, σε δήλωσή του υπογραμμίζει: «Χαιρόμαστε που και φέτος οι δράσεις, που πλαισίωσαν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, έτυχαν τόσο μεγάλης αποδοχής. Χρόνο με τον χρόνο, το μήνυμα που προσπαθούμε να περάσουμε γίνεται ακόμα πιο επιδραστικό, αφού στις δράσεις συμμετέχουν εκατοντάδες παιδιά και βλέπουν στην πράξη, πως η ζωή στην πόλη είναι ποιοτικότερη και πιο όμορφη, όταν χρησιμοποιούμε βιώσιμους τρόπους μετακίνησης».

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα