Την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.) πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία διαδικτυακό σεμινάριο (webinar), για να συζητηθεί η ανάπτυξη της κοινής στρατηγικής για την διατήρηση της βιοποικιλότητας με ειδικούς επιστήμονες και διοικητικούς στο πλαίσιο του έργου “MOBILE BIODIVERSITY” του Προγράμματος Συνεργασίας «Ιnterreg V – A Ελλάδα – Βουλγαρία».
Το έργο “MOBILE BIODIVERSITY” υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας «Ιnterreg V – A Ελλάδα – Βουλγαρία» της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 15% από εθνικούς πόρους των κρατών που συμμετέχουν σε αυτό.
Στο σχήμα συμμετέχουν εταίροι από τις δύο χώρες. Ο ΔΗΜΟΣ ΚΡΕΣΝΑΣ (Επικεφαλής Εταίρος) – Βουλγαρία, το STUDENT MEDIA WORLD ASSOCIATION (SMWA) – Βουλγαρία, ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ – Ελλάδα και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (Δ.Ε.Π.ΑΝ.) – Ελλάδα.
Στο webinar που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλική γλώσσα συμμετείχαν 66 εκπρόσωποι και από τις δύο χώρες. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την υφιστάμενη κατάσταση στους Δήμους των δύο χωρών και να συζητήσουν την ανάπτυξη της κοινής στρατηγικής για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.
Καλωσόρισμα – Χαιρετισμό απεύθυνε ο Διευθυντής Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δ.Ε.Π.ΑΝ κ. Νεόφυτος Νικολαΐδης.
Στη συνέχεια από την πλευρά του Επικεφαλής Εταίρου, Δήμου Κρέσνα η κ. Rossitsa Rouseva έκανε την παρουσίαση του Έργου.
Ακολούθως η κ. Gabriela Neykova, από την P-United Ltd , Εμπειρογνώμονας στην Βιοποικιλότητα αναφέρθηκε στην «Αξιολόγηση της βιοποικιλότητας στην περιοχή του Δήμου Κρέσνα».
Ο κ. Βασίλειος Λιόρδος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης της Άγριας Ζωής, Τμήμα Επιστημών Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος μίλησε για την «Αξιολόγηση της βιοποικιλότητας στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου».
Τέλος η κ. Βάσω Παπαδοπούλου, Χημικός Μηχανικός, MSc στην Προστασία του Περιβάλλοντος και την Βιώσιμη Ανάπτυξη, Εμπειρογνώμονας από την Γνώση Αναπτυξιακή Συμβουλευτική ΙΚΕ αναφέρθηκε στην «Μεθοδολογία και Ανάπτυξη της Κοινής Στρατηγικής για την προστασία της Βιοποικιλότητας».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μία εποικοδομητική συζήτηση των συμμετεχόντων.