Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση “ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 2024”, στο Δήμο Πλατανιά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις προηγούμενες ημέρες, η 1η εκδήλωση από τις “ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 2024”, που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά και η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης με την υποστήριξη της Ομάδας Φιλίστορων του Δήμου Πλατανιά.
Ομιλητής ήταν ο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γενεύης κος Μελέτης Μελετόπουλος, με θέμα: “ Γεγονότα της Επανάστασης του 1821 που επηρεάζουν ακόμα και σήμερα την πατρίδα μας”.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Ιωάννης Μαλανδράκης αναφερόμενος. “…. στην αναγκαιότητα της διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης, με έμφαση στην Τοπική Ιστορία …” καθώς και ο Γενικός Δ/ντης της Ο.Α.Κ. κος Κων/νος Ζορμπάς.
Μετά την εξαιρετική αφήγηση του ομιλητή ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.
Η μεγάλη παρουσία και συμμετοχή των δημοτών μας και όχι μόνο, δικαίωσε την πρωτοβουλία του Δήμου και της Ο.Α.Κ., που δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις ομιλίες, με συστηματική μορφή.
Επίσης από την πλευρά της νέο-δημιουργηθείσας Ομάδας των Φιλίστορων έγινε παρέμβαση, ώστε να δημιουργηθούν τοπικές ομάδες για την καταγραφή και ανάδειξη της Τοπικής Ιστορίας με στόχο την ενίσχυση της ιστορικής αυτογνωσίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Πλατανιά και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα