Με επιτυχία η παρουσίαση του Προγράμματος  Συνεργασίας «Ιnterreg V-A Ελλάδα – Βουλγαρία»

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Προγράμματος  Συνεργασίας «Ιnterreg V-A Ελλάδα – Βουλγαρία» της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, “ Innovative Business Information and Support services for young entrepreneurs in Herbs production and Eco-Tourism” με ακρωνύμιο “FLOREO” στο Περίπτερο 15 της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, το πρωί της  Πέμπτης 22 Ιουνίου 2023.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΑΝ, κος Βασίλειος Κουτσιώρης, που παρουσίασε συνοπτικά και τους στόχους του προγράμματος, τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού δικτύου στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας Βουλγαρίας που θα σχεδιάσει και θα εφαρμόσει ένα καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικής κουλτούρας και τη δημιουργία συνθηκών για την κινητοποίηση των νέων για επιχειρηματική δραστηριότητα στη διασυνοριακή περιοχή.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ο  Διευθυντής του Πανεπιστημιακού Κέντρου Ερευνας και Καινοτομίας  Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κυκλικής Οικονομίας του ΔΙΠΑΕ, Δημήτριος Αηδόνης, ο Αντιπρόεδρος Ερευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και  Πρόεδρος του  ΕΛΚΕ/ΔΙΠΑΕ, Σταμάτιος Αγγελόπουλος και ο Διευθυντής του  Ινστιτούτου Βιοοικονομίας και Αγροτεχνολογίας ΕΚΕΤΑ, Διονύσιος Μπόχτης. Οι καλεσμένοι ανέλυσαν θέματα για τους νέους επιχειρηματίες, τα αρωματικά φυτά, τα βότανα και την κυκλική οικονομία. Πρόβαλαν την ανάγκη για εκπαίδευση και συμβουλευτική των νέων επιχειρηματιών  και τις δυνατότητες για νέες μεθόδους και προώθηση των ωφελειών

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι υποψήφιοι εκπαιδευτές, φοιτητές, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, στελέχη επιχειρηματικότητας, επιχειρηματίες από τον χώρο των βοτάνων και των αρωματικών φυτών. Ακολούθησε μια ιδιαίτερα ζωντανή και εποικοδομητική συζήτηση γύρω από τις δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικότητας και τη χάραξη πολιτικών ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας για νέους.

Οι ομιλητές αναγνώρισαν ότι εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες όπως αυτές που αναπτύσονται στο πλαίσιο του Προγράμματος FLOREO έχουν τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσουν το μοντέλο εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων και νεαρών με την επιχειρηματικότητα, συνεισφέροντας έτσι στη δημιουργία νέων οδών ανάπτυξης και επαγγελματικής διεξόδου.

Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται απο τo ΔΕΠΑΝ, Δίκτυο Πόλεων, το Συνεταιρισμό ZDRAVETS απο το Τρίγκραντ και το Cluster Varna Business Consult από τη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας ( https://floreo-gr-bg.eu/ )

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας «Ιnterreg V – A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα