Με επιτυχία η δοκιμαστική φάση για την αξιολόγηση της «εμπειρίας NNC»

“Unleash your inner creativity for digital culture in a 2030 world” 2020-1-ES02-KA227-YOU-016703

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2021 η δοκιμαστική φάση για την αξιολόγηση της «εμπειρίας NNC» (“NNC Experience Prototype”) στο έργο το οποίο συμμετέχει το Δ.Ε.Π.ΑΝ. με τίτλο “Unleash your inner creativity for digital culture in a 2030 world”/«Απελευθερώστε την εσωτερική σας δημιουργικότητα για τον ψηφιακό πολιτισμό σε έναν κόσμο του 2030» με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Erasmus+» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής συμμετείχαν συνολικά 10 άτομα (5 νέοι και νέες έως 29 χρονών καθώς και 5 στελέχη με εμπειρία σε θέματα νεολαίας και εκπαίδευσης. Κατόπιν της παρουσίασης, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να επεξεργαστούν και να δοκιμάσουν οι ίδιοι την εμπειρία αυτή. Τελειώνοντας κλήθηκαν να μοιραστούν την ανατροφοδότηση τους μέσω ηλεκτρονικού δομημένου ερωτηματολόγιου. Η ανατροφοδότηση τους θα αποτελέσει πολύτιμη εισροή για την βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων του Έργου.

Η εμπειρία NNC είναι μια εκπαιδευτική προσομοίωση, ένα παιχνίδι προσομοίωσης βασισμένο σε προκλήσεις που προσφέρει ένα διαδραστικό, παρακινητικό και ενδυναμωτικό περιβάλλον, μέσω της παιδαγωγικής προσέγγισης της βιωματικής μάθησης.

Η εμπειρία προσφέρει στους νέους και τους εργαζόμενους στον τομέα της νεολαίας ένα διαδραστικό περιβάλλον μάθησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων που σχετίζονται με τον ψηφιακό πολιτισμό και την δημιουργικότητα, η οποία θα συμβάλει στην υπέρβαση όχι μόνο του τεχνολογικού χάσματος (πρόσβαση σε ψηφιακούς πόρους) αλλά κυρίως του χάσματος δεξιοτήτων και ικανοτήτων (ικανότητα κατανόησης και δημιουργίας στον ψηφιακό κόσμο).

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Έργο επισκεφθείτε:

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα