Ειδικό έργο εθνικού επιπέδου χαρακτηρίζεται η επέκταση της κεντρικής διώρυγας του Πηνειού

Με απόφαση της Πολιτείας το έργο :  «Επέκταση της κεντρικής διώρυγας του Πηνειού ποταμού στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας» χαρακτηρίζεται  ως μεγάλο, σύνθετο & ειδικό  έργο εθνικού επιπέδου.

Ένα έργο που διεκδικείται σχεδόν σαράντα (40) χρόνια, ζωτικής σημασίας για τον τόπο, που θα δώσει ανάπτυξη, νέα πνοή, δυναμική και θα συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της  ευρύτερης  περιοχής  της Δυτικής Αχαΐας παίρνει «σάρκα και οστά».

«Ό,τι αποτελεί το οξυγόνο για τον άνθρωπο, αποτελεί για τη Δυτική Αχαΐα η επέκταση του αύλακα του Πηνειού στο τόπο μας. Η ολοκλήρωση του έργου αποτελεί την μοναδική διέξοδο για την αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αχαΐας. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας και δεν είναι ζήτημα που αφορά λίγους ή μερίδα ανθρώπων ή ακόμα ένα μόνο κομμάτι γης.  Αφορά ολόκληρη τη Δυτική Αχαΐα και καθολικά όλους τους κατοίκους της  και ως εκ τούτου τοποθετείται και ιεραρχείται πρώτο στην ατζέντα διεκδίκησης έργων υποδομής. Αυτά τα λόγια είχα αναφέρει στην ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής» αναφέρει ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας  Χρήστος Νικολάου και συνεχίζει: «Με  συνεργασία Πολιτείας – Περιφέρειας & Δημοτικής Αρχής – «κλείνοντας τα αυτιά μας » στις σειρήνες που μιλούσαν για έλλειμμα εκπροσώπησης της Δυτικής Αχαΐας & έλλειμμα πολιτικής παραγωγικής ανασυγκρότησης κ.λπ. – βήμα βήμα, μέσα από ημερίδες, συναντήσεις, συσκέψεις, επισκέψεις κ.λπ.-  όλες οι κινήσεις έχουν  καταγραφεί  & δημοσιευθεί στο απολογισμό του πρώτου εικοσαμήνου της θητείας μας –  καταφέραμε  ένα πάγιο & χρόνιο αίτημα των Φορέων και των Κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας να πάρει σάρκα & οστά».

Στην Κάτω Αχαΐα, βρέθηκε  την Κυριακή 11 Ιουνίου, η πρώην υπουργός κ. Σία Αναγνωστοπούλου, ώστε να ενημερωθούν οι φορείς & οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αχαΐας για τις εξαιρετικές & καθοριστικές εξελίξεις καθώς και τις επόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για το έργο: «Επέκταση του φράγματος του Πηνειού στη Δυτική Αχαΐα».

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα