Μ. Υδραίου: Μετά από 42 χρόνια νέο Κλειστό Προπονητήριο στη Κέρκυρα

Ένα αίτημα 42 ετών υλοποιεί η δημοτική αρχή. κατασκευάζει νέο Κλειστό Προπονητήριο για τα Σωματεία και τους νέους της Κέρκυρας. “Μιλάμε μόνο με έργα”, τόνισε η Δήμαρχος Μερόπη Υγραίου. Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινά το έργο στις Αλυκές Ποταμού.

Η Δήμαρχος  Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου υπέγραψε χθες Τρίτη 4 Οκτωβρίου τη σύμβαση του έργου κατασκευής του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου – Προπονητηρίου στις Αλυκές Ποταμού.

Η Δήμαρχος υπέγραψε τη σύμβαση παρουσία εκπροσώπων του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου και των Αθλητικών Σωματείων.

42 ολόκληρα χρόνια περίμενε η Κέρκυρα να αποκτήσει Κλειστό Προπονητήριο για να προπονούνται οι αθλητές και οι αθλήτριες σε ένα κλειστό και σύγχρονο χώρο.

Είναι το μεγαλύτερο αθλητικό έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Κέρκυρα με προϋπολογισμό 5,2 εκ.ευρώ και εντάσσεται στις προτάσεις που είχε καταθέσει ο Δήμος για τη χρηματοδότηση έργων στο Πρόγραμμα ‘’ Α.Τρίτσης’’.

Όπως ανέφερε η Δήμαρχος Μ. Υδραίου: «Μέσα σε 4 χρόνια και με μύριες δυσκολίες, ωριμάσαμε, ολοκληρώσαμε τη μελέτη, πετύχαμε την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, δημοπρατήσαμε και ξεκινάμε την κατασκευή του σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε για αυτό το σκοπό από τον Κ.Γ.Σ. με τον οποίο είχαμε σε όλη την διαδρομή αγαστή συνεργασία και συμπόρευση μέχρι την επίτευξη του στόχου.»

Η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου έγινε σε ένα ακόμα νέο και σύγχρονο χώρο που απέκτησε η Κέρκυρα, στο νέο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή» στο 1ο-2ο Γενικό Λύκειο, που αποτελεί κόσμημα και αυτόνομο χώρο και δημιουργήθηκε από τη Δημοτική Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Δυστυχώς για κάποιους εμείς μιλάμε με έργα. Σήμερα είναι από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της θητείας μου στο Δήμο. Εδώ και 42 χρόνια ο τόπος μας περίμενε αυτό το έργο.

Η πιο μεγάλη ηθική ικανοποίηση για μένα είναι τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων των αθλητικών σωματείων και των αθλητών. Είναι το γεγονός ότι αθλητές και αθλήτριές μας δε θα χρειάζεται να μετακομίζουν από το νησί για να κάνουν τις προπονήσεις τους. Το γεγονός ότι δημιουργούμε και προσφέρουμε υποδομή για όλους τους νέους μας δίνοντάς τους της δυνατότητα να διαπρέψουν στον αθλητισμό.

Το έργο ξεκινά άμεσα. Μαζί πετύχαμε πολλά και μαζί μπορούμε ακόμα περισσότερα.» τόνισε η Μερόπη Υδραίου.

Σημειώνεται ότι η κατασκευή του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου- Προπονητηρίου θα γίνει σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος στον Δήμο στις Αλυκές Ποταμού (Εμπορικό Κέντρο) για το σκοπό αυτό και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του είναι 24 μήνες.

Αναθέτουσα αρχή είναι το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) που έχει και την επίβλεψη της υλοποίησης.

Το νέο Κλειστό Προπονητήριο θα διαθέτει μόνιμες κερκίδες 300 θέσεων, ενιαία αίθουσα που θα μπορεί να εξυπηρετήσει πολλά αγωνίσματα όπως μπάσκετ, βόλεϊ και προπονητήριο στίβου. Στον περιβάλλοντα χώρο θα γίνουν φυτεύσεις πρασίνου και  δημιουργία χώρου στάθμευσης.

Παρόντες στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, ήταν ο Πρόεδρος του ΚΓΣ Γρηγόρης Μάστορας, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, ο εκπρόσωπος της ΔΕΠΑΝ Νεόφυτος Νικολαϊδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος,  η Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Παναγιώτα Τζάνε καθώς και εκπρόσωποι των Αθλητικών Σωματείων του νομού μας οι οποίοι με ιδιαίτερο ενθουσιασμό χαιρέτισαν την θετική εξέλιξη κατασκευής του νέου Προπονητηρίου.

 

 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα