Μ. Υδραίου: Εξασφαλισμένη η μεταφορά των σκουπιδιών μας και για όλο το 2024

Την ικανοποίησή της για την εξασφάλιση της μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου εκτός Κέρκυρας και για όλο το 2024 εξέφρασε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου. Μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου, δόθηκε η έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μεταφορά με ισχύ ως τις 31-12-2024, απόφαση που ήδη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με τη μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ενδεδειγμένη υποδομή διαχείρισης στο νησί μας, αποτρέπεται για μια ακόμη χρονιά  η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας από την ανεξέλεγκτη συσσώρευση των σκουπιδιών.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Θ. Σκυλακάκη, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου, δύνανται να μεταφερθούν τα Αστικά Στερεά Απόβλητα (ΑΣΑ) του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ως εξής:

Α) Είκοσι χιλιάδες τόνοι (20.000 t) εντός του 2024 στις νόμιμα λειτουργούσες εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων του ΦΟΔΣΑ Δυτικής Μακεδονίας, ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., στην Π.Ε. Κοζάνης και

Β) Είκοσι χιλιάδες τόνοι (20.000 t) εντός του 2024, στις νόμιμα λειτουργούσες εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων (ΜΕΑ-ΧΥΤ) του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου, στην Π.Ε. Ιωαννίνων.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου δήλωσε: «Από την αρχή της θητείας μας διεκδικήσαμε και πετύχαμε να απομακρυνθούν τα βουνά από τα σκουπίδια από τους δρόμους μας και να τα μεταφέρουμε εκτός Κέρκυρας, αφού αυτή ήταν και παραμένει η μόνη εφικτή και ρεαλιστική λύση.

Έτσι και τώρα, αιτηθήκαμε και λάβαμε την απαραίτητη έγκριση εξασφαλίζοντας τη μεταφορά των σκουπιδιών μας εκτός Κέρκυρας και για όλη τη νέα χρονιά, το 2024.

Γιατί αυτό θεωρούμε ότι είναι το χρέος μας και η υποχρέωσή μας απέναντι στους συνδημότες μας για την διασφάλιση της οικονομίας, του περιβάλλοντος και της υγείας όλων.»

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα