Κοντά στους πρόσφυγες η ΚΕΔΕ και ο ΙΣΑ συμμετέχοντας σε δράσεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί μπορούμε για τους πρόσφυγες»

 

photo 1 isaΙδιαίτερα μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο προσκλητήριο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, που απεύθυνε, με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη,  ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε για τους πρόσφυγες» που καλύπτει ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.

 

Όλη την περασμένη εβδομάδα εκατοντάδες πολίτες, σε επτά Δήμους της Αττικής, αψήφησαν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και στήριξαν ουσιαστικά την προσπάθεια των εθελοντών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των εκπροσώπων του ΣΚΑΙ, συγκεντρώνοντας φάρμακα και είδη προσωπικής υγιεινής για τους πρόσφυγες.

 

Ειδικότερα συγκεντρώθηκαν 40 σακούλες με φάρμακα, στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, 35 σακούλες στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στους Αμπελόκηπους 35 σακούλες με φάρμακα, έξω από τον Ιερό Ναό  του Αγίου Αλεξάνδρου ,στο Παλαιό Φάληρο. Μάλιστα  ο πάτερ Αθανάσιος παρέδωσε  ένα κουτί με φάρμακα που είχε συγκεντρώσει η ενορία για αυτή τη δράση.

 

Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν 24 σακούλες με φάρμακα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Χαλάνδρι ,31 σακούλες με φάρμακα, στην ενορία της Αγίας Σοφίας στο Ψυχικό και 29 σακούλες με φάρμακα στο εμπορικό κέντρο Galeria στη Γλυφάδα.

 

 

 

Eπιρόσθετα τριάντα πέντε σάκους με φάρμακα και 1 φορτηγό με είδη προσωπικής υγιεινής προσέφεραν για τους πρόσφυγες οι πολίτες του Δήμου Αμαρουσίου.
Κοντά στους πολίτες που προσήλθαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι για να δώσουν τη δική τους συνεισφορά αγάπης προς τους πρόσφυγες βρέθηκε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, συντονίζοντας τη δράση. Μαζί του βρέθηκαν, επίσης, εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, προσωπικό του Δημοτικού Πολυϊατρείου Αμαρουσίου όπως και οι ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης.

 

Αναφερόμενος σε αυτή τη μεγάλη εκστρατεία αγάπης και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:

 

«Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των συμπολιτών στο κάλεσμά μας και με μοναδικό ανθρωπισμό προσφέρουν τη βοήθειά τους , για την ανακούφιση των προσφύγων που φιλοξενούνται στη χώρα μας. Μαζί με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, έναν διεθνώς αναγνωρισμένο και με διεθνές κύρος φορέα ανθρωπιστικής βοήθειας και φιλανθρωπικού έργου, εγκαινιάσαμε μία συνεργασία με ισχυρή ανθρωπιστική διάσταση με στόχο οργανωμένα και συντεταγμένα να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική και έγκαιρη παροχή βοήθειας προς πρόσφυγες και μετανάστες σε διάφορους δήμους ανά την επικράτεια .Παρόλα αυτά οφείλουμε για άλλη μια φορά να τονίσουμε την επείγουσα ανάγκη να υπάρξει εθνικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος».

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα