Κοντά στους Κρήτες ομογενείς της Ν.Υόρκης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης Γ.Πατούλης: «Σας καλούμε να στηρίξετε την εθνική προσπάθεια αναγέννησης της χώρας μας»

κρητες 1

 

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ν.Υόρκη, παραβρέθηκε, ως επίτιμος καλεσμένος, σε εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών Αμερικής «ΟΜΟΝΟΙΑ», παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου Γ.Παπαδονικολάκη και του Προέδρου της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Ευρύτερης Ν.Υόρκης Π.Γαλάτουλα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κρητικό σύλλογο εκτός Ελλάδας, ο οποίος το 2017 συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας.

Ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα μέλη του Συλλόγου σχετικά τις δυσκολίες διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα, τις συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και τη συγκινητική συνεισφορά των εθελοντών και των απλών πολιτών προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες..

 

Μάλιστα επικαλούμενος την πρόσφατη πρωτοβουλία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κρήτη, να στείλουν φορτηγά γεμάτα τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό για τους πρόσφυγες, εξήρε την διάθεση αλληλεγγύης των Κρητών οι οποίοι, όπως ανέφερε, ξεχωρίζουν για τη λεβεντιά, τον ανθρωπισμό και την αυταπάρνηση με την οποία συμπαραστέκονται και στηρίζουν κάθε άνθρωπο που δοκιμάζεται.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ απευθυνόμενος προς όλα τα μέλη του Συλλόγου, τόνισε πως οι δεσμοί της Ελλάδας με όλους τους Κρήτες ομογενείς είναι πολύ ισχυροί και αδιατάρακτοι και τους κάλεσε να συνεχίζουν να στηρίζουν την προσπάθεια της χώρας προς την αναγέννηση και την αναδημιουργία.

Κατά την εκδήλωση ο κ. Πατούλης συναντήθηκε και με τους Έυζωνες από την Προεδρική Φρουρά της Ελλάδας, οι οποίοι βρίσκονται στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχουν στην καθιερωμένη παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, στην 5η Λεωφόρο, στο Μανχάταν.

κρητες 2

 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα