Κοινή συνεδρίαση Προεδρείου ΚΕΔΕ, ΔΣ ΠΕΔ Κρήτης και Ολομέλειας Δημάρχων Κρήτης

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου και το Προεδρείο της ΚΕΔΕ ταξίδεψαν στην Κρήτη και συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη με την ΠΕΔ, ενώ νωρίτερα είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου.

Στο Ηράκλειο και στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Κρήτης, συζητήθηκαν εκτενώς καίρια ζητήματα της αυτοδιοικητικής επικαιρότητας, όπως το ενεργειακό κόστος, η καταστατική θέση των αιρετών, η ναυαγοσωστική κάλυψη, η υποστελέχωση των δήμων, οι ευκαιρίες που δημιουργεί το Ταμείο Ανάκαμψης για τους Δήμους, καθώς και η εξέλιξη του προγράμματος “Αντ. Τρίτσης”.

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της ΚΕΔΕ διατηρούν ψηλά στην ατζέντα τους τα ζητήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών στους Δήμους αλλά και της αντιμετώπισης του δυσβάστακτου ενεργειακού κόστους.

Παράλληλα παραμένει σταθερή η θέση της ΚΕΔΕ, πως οι Δήμοι χρειάζονται μόνιμο προσωπικό σε κρίσιμης σημασίας ειδικότητες που αφορούν τόσο την καθημερινότητα των πολιτών όσο και σε στρατηγικής σημασίας υπηρεσίες όπως είναι οι οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες, που χωρίς εξειδικευμένα στελέχη δεν μπορούν να προχωρήσουν σε σωστό προγραμματισμό και μελέτες που θα στηρίξουν τη διεκδίκηση απαραίτητων έργων.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επανέλαβε παρουσία των Δημάρχων της Κρήτης, πως θα πρέπει να υπάρξει έκτακτη και γενναία χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ ή των Δήμων με τμήματα ύδρευσης – αποχέτευσης, δεδομένου του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους που οδηγεί στην πλήρη απαξίωση και πτώχευση τους.

Νωρίτερα ο κ. Παπαστεργίου, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ηρακλείου, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, όπου συζητήθηκαν καίρια θέματα της αυτοδιοίκησης και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα του Δήμου Ηρακλείου.

Ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε: «Το ταξίδι μας στην Κρήτη, εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΚΕΔΕ να πηγαίνει στην «πηγή» της Αυτοδιοίκησης, που είναι οι Δήμοι και να συζητάει εκτενώς όλα τα ζητήματα που υπάρχουν. Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους συναδέλφους στην Κρήτη για την πολύ ουσιαστική και παραγωγική σύσκεψη και δεσμευόμαστε να την επαναλάβουμε στο άμεσο μέλλον.

Στην σύσκεψη με την ΠΕΔ Κρήτης, εκτός του Πρόεδρου της Δημήτρη Παπαστεργίου, συμμετείχαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Β’ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Κάρναβος, ο Γεν. Γραμματέας Δημήτρης Καφαντάρης και ο Γεν. Διευθυντής Γιάννης Καραγιάννης.

Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Δημήτρης Μαραβέλιας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Σπύρος Σπυρίδων, που ανέλυσαν θέματα της αρμοδιότητας τους με έμφαση στο θέμα της τεχνικής βοήθειας στους μικρούς δήμους.

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα