Κοίτα ποιος μιλάει για την Αυτοδιοίκηση, ο Βαλασόπουλος

Ο δοτός νομάρχης, γενικός γραμματέας υπουργείου και διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού που έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια, θα έπρεπε να κρύβεται.  Είναι μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος που αφού χρεοκόπησε τη χώρα , φρόντισε να εξασφαλίσει  για τον εαυτό του το μισθό του δημάρχου Ηλιούπολης.

 Ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλος επιδεικνύει το γνωστό αλαζονικό ύφος των στελεχών του παλιού πολιτικού συστήματος, που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και εκατομμύρια συμπολίτες μας στην απελπισία. Είναι ένα πρόσωπο που οφείλει την πολιτική του διαδρομή στον κομματικό σωλήνα που τον δημιούργησε.

Μέλος της γνωστής κυβερνητικής  ομάδας Γ. Παπανδρέου, Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου, υπηρέτησε με αλαζονική συνέπεια μια πολιτική που δημιούργησε στην αυτοδιοίκηση μόνο αδιέξοδα. Γι αυτό κι έχει ο ίδιος προσωπική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του θεσμού μας.

Όμως έχει τέτοιο θράσος, που αντί να ζητά συγγνώμη, ζητά τα ρέστα.

Επαίρεται για τον Καλλικράτη ενώ γνωρίζει ότι ήταν μια δήθεν μεταρρύθμιση που έμεινε στα χαρτιά, αφού χωρίς επαρκή κρατική χρηματοδότηση ήταν βέβαιο ότι δεν θα λειτουργήσει. Ο Καλλικράτης πέρα από τις υποχρεωτικές συνενώσεις δήμων, δεν λειτούργησε ποτέ. Μετέφερε απλά νέες αρμοδιότητες στους δήμους, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους αλλά και το απαραίτητο προσωπικό. Κατήργησε το γνωστό «Θησέα» με τον οποίο χρηματοδοτούνταν έργα στους Δήμους, χωρίς να υπάρξει νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαία από την πρώτη στιγμή η αλλαγή του. Βέβαια ο κ. Βαλασόπουλος καλά κάνει και περηφανεύεται, αφού δεν έχει να επιδείξει τίποτε άλλο στην πολιτική πορεία.  Εκτός αν είναι περήφανος για την πολιτική του Γ. Παπανδρέου και για το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» του κοσμοπολίτη πρωθυπουργού του μνημονίου, του οποίου ήταν διευθυντής του Πολιτικού του γραφείου.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατουλης σε αντίθεση με τον κ. Βαλασόπουλο, δεν είναι προϊόν του κομματικού σωλήνα, αλλά προέρχεται από το χώρο της Αυτοδιοίκησης και της ιατρικής επιστήμης. Γι’ αυτό κι αντιλαμβάνεται καλύτερα από το δήμαρχο Ηλιούπολης  τι συμβαίνει στην Αυτοδιοίκηση,  στην κεντρική διοίκηση και στην κοινωνία.

Οι αφετηρίες τους είναι διαφορετικές.  Γι αυτό ο κ. Βαλασόπουλος αγωνίζεται για να υπερασπιστεί  το παλιό καθεστώς, ενώ ο κ. Πατούλης μαζί με το σημερινό Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ανεξάρτητα κομματικής προέλευσης, αγωνίζονται  για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και τους δημότες μας. Αγωνιζόμαστε για να καταφέρει η Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας να προσομοιάσει στα επίπεδα των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το κοινωνικό έργο του κάθε πολίτη ευτυχώς οι προσφορές είναι δυνατόν να αναδειχθούν αλλά και να γνωστοποιηθούν στους πολίτες. Ο κος Βαλασόπουλος μέσα στο μικρόκοσμό που τώρα ζει πιστεύει ότι η δική του προσφορά σχετίζεται με το έργο που ουσιαστικά έχει κάνει για το κομματικό και πολιτικό του συμφέρον. Είναι λυπηρό ότι λησμονεί  πως εκλιπαρούσε τους υπευθύνους του ιατρείου κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών  να δημιουργηθεί παράρτημα στο δήμο της Ηλιούπολης.

Εμείς δε διεκδικούμε παράσημα, όμως δε γίνεται ανεκτή η ισοπέδωση και η λάσπη που κάποιοι «μικρόψυχοι» εξαπολύουν για να ισοπεδώσουν τις προσπάθειες μας.

Όσο για το τους αγώνες που δίνουμε καθημερινά για μια αυτοδιοικούμενη Τοπική Αυτοδιοίκηση ο κος Βαλασόπουλος καλά θα κάνει να σιωπά διότι ήδη στο συλλογικό επίπεδο οι δικές του προσπάθειες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μονολεκτικά, αλλά και στην πράξη, έχουν αποδειχθεί καταστροφικές.

Σε μια περίοδο που η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού βρίσκεται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης και επιχειρείται με αντισυνταγματικό τρόπο όχι μόνον η οικονομική της αφαίμαξης, αλλά και η κατάργηση ουσιαστικά του θεσμού του Δημάρχου, με δικές του δηλώσεις σε ραδιόφωνο αφήνει να εννοηθεί ότι αυτό  είναι ζήτημα  ήσσονος σημασίας. Αυτό και μόνο δείχνει  ακριβώς το ρηχό περιεχόμενο της αυτοδιοικητικής του σκέψης. Εκτός αν θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κυβέρνηση, με αντάλλαγμα έναν ρόλο στο εγχείρημα της μελλοντικής κεντροαριστεράς. Αν αυτός είναι ο στόχος του, ας το πει καθαρά.

Επειδή πράγματι κανείς δήμαρχος δε ξεκινά να διοικεί τη πόλη του από  παρθενογένεση, η πόλη της Ηλιούπολης όταν την ανέλαβε ήταν μια νοικοκυρεμένη πόλη, ενώ η πόλη του Αμαρουσίου είχε μια διοίκηση, του πολιτικά συνοδοιπόρου  κου Τζανίκου, που την άφησε χρεωμένη με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Αλλά ευτυχώς βρέθηκε η Διοίκηση Πατούλη που εξορθολόγησε τα οικονομικά της, επαναδιαπραγματεύθηκε και ρύθμισε  τα χρέη και σήμερα ο Δήμος Αμαρουσίου αποτελεί υπόδειγμα Δήμου, με τις πλέον σύγχρονες υπηρεσίες και το ποιο ανεπτυγμένο δίκτυο κοινωνικών δομών .

Ευτυχώς πλέον όλοι γνωρίζουμε που το πάει ο κος Βαλασόπουλος. Αν θέλει να γίνει ο «πιστολέρο» της Κυβέρνησης,   πλέον έχουν γνώση οι φύλακες.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα