Κοινή σύσκεψη του Προεδρείου της ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣΔΑ και τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ, Αλ. Χαρίτση σήμερα στις 18.30

Το Προεδρείο της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη θα συμμετάσχει σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ώρα 18.30 σε κοινή σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ, Αλ. Χαρίτση, με αντικείμενο το ΕΣΠΑ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών,στο επίκεντρο θα βρεθούν τα έργα των δήμων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και τα οποία βρίσκονται στον «αέρα» μετά την απάντηση της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνας Κρέτσου, στην επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, σύμφωνα με την οποία δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Να σημειωθεί ότι από τη μέχρι τώρα καταγραφή τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη  ξεπερνούν τα 480 σε όλη τη χώρα.

Άρα το κρίσιμο ζητούμενο της σημερινής σύσκεψης είναι να βρεθούν λύσεις προκειμένου να «τρέξουν» όσο το δυνατό πιο γρήγορα οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των πιο ώριμων έργων ή ένταξής των υπολοίπων στα έργα «γέφυρες».

Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι λύση του ζητήματος με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, δεδομένου ότι σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα πρέπει να επιστρέψει όχι μόνο τα χρήματα που πήρε αλλά και όλο το ποσό που εκτελέστηκε, ενώ θα είναι ατέλειωτες οι ποινικές και αστικές ρήτρες των εργολάβων προς τους Δήμους.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα