Κοινά Ψηφίσματα ΚΕΔΕ και Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας «Για μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα»

Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Απαιτούμε Εθνικό Σχέδιο για τα Ζώα -Αναγκαία η θεσμοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο   

Με τη διαμόρφωση δυο κοινών ψηφισμάτων η ΚΕΔΕ και η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία επισφραγίζουν τη συνεργασία τους η οποία ξεκίνησε με τη διοργάνωση της πρώτης Πανελλήνιας Συνάντησης Δήμων και Φιλοζωικών Οργανισμών στις 6 Μαΐου στην Αθήνα. Να σημειωθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τη συμμετοχή εισαγγελέων.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης «απαιτείται ένα  Εθνικό Σχέδιο και μια συγκεκριμένη πολιτική για τα ζώα» και συμπληρώνει ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι αναγκαία η θεσμοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

«Για τη  ΚΕΔΕ είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η θέσπιση και η υλοποίηση των προτάσεων που περιέχονται στα ψηφίσματα. Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός είναι αναγκαία η στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Στα σχετικά ψηφίσματα, τα οποία επισυνάπτονται, οι δύο πλευρές ζητούν να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου «η χώρα μας να μπει στην τροχιά των χωρών  που δεν έχουν αδέσποτα  και έχουν υψηλό φιλοζωικό επίπεδο». Ειδικότερα στο πρώτο ψήφισμα περιέχονται 6 συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα κατατεθούν στον Πρωθυπουργό, τα αρμόδια Υπουργεία, τον Πρόεδρο της Βουλής και τα Κοινοβουλευτικά κόμματα.

Στο δεύτερο ψήφισμα περιέχονται 7 μεσοπρόθεσμα μέτρα στα οποία θα χρειαστεί να  επικεντρωθούν οι Δήμοι με βασικό στόχο το  δραστικό περιορισμό των αδέσποτων.

Επισυνάπτονται τα σχετικά Ψηφίσματα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα