ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΙΣΤΗ

Υπογράφηκαν τα Συμφωνητικά  για την υλοποίηση των έργων  « Κέντρο ερμηνείας οίνου και αποσταγμάτων Δράμας» ,  «Προβολή Δικτύωση και Προώθηση του “Κέντρου ερμηνείας οίνου και αποσταγμάτων Δράμας”» και  «Ανάπτυξη   εφαρμογών    διαδραστικής    και    βιωματικής   πληροφόρησης».

Αφορά την δημιουργία ενός ξεχωριστού θεματικού κέντρου  για τον οίνο και τα αποστάγματα της περιοχής, το οποίο πρόκειται να δημιουργηθεί στη Χωριστή, στη αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων  του Μουσικοδραματικού Συλλόγου,  από τον  Δήμο Δράμας.

Μέσα από μια σύγχρονη ψηφιακή διαδραστική τεχνολογία, η Χωριστή θα αναδείξει τα  εξαιρετικής ποιότητας και διεθνώς αναγνωρισμένα περίφημα κρασιά της Δράμας σε ένα μοναδικό, όμορφο και λειτουργικό  χώρο.

Η Δράμα  διαθέτει σημαντική πολιτιστική και φυσική κληρονομιά στον τομέα του οίνου και των αποσταγμάτων, η οποία παραμένει σήμερα ζωντανή μέσω ενός ισχυρού παραγωγικού δυναμικού αμπελοκαλλιέργειας και παραγωγής οίνου.

“Ο χώρος του Κέντρου  για τον οίνο και τα αποστάγματα, θα είναι επισκέψιμος από σχολεία, από πολίτες, από όσους ενδιαφέρονται για το Δραμινό οίνο. Εκεί,  με σύγχρονο και διαδραστικό τρόπο θα γίνεται η παρουσίαση αυτού του είδους που διαθέτουμε στην πόλη και το νομό της Δράμας, του οίνου”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα