ΚΕΔΕ: Άμεση απόδοση στους δικαιούχους δήμους του ποσού επί της ειδικής εισφοράς του «Λογαριασμού Χρηματοδότησης Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών»

ην άμεση απόδοση στους δικαιούχους δήμους του ποσού επί της ειδικής εισφοράς του «Λογαριασμού Χρηματοδότησης Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών» ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με επιστολή του προς τους υπουργό και αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης , Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και Γιάννη Τσιρώνη.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι κάθε χρόνο κατανέμεται στους δήμους που φιλοξενούν διυλιστήρια, αποθηκευτικούς χώρους και αγωγούς πετρελαιοειδών, ποσοστό 15% επί της ειδικής εισφοράς του Λογαριασμού Χρηματοδότησης Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών», για την ετήσια ενίσχυση περιβαλλοντικών προγραμμάτων των δήμων, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν.3054/02 και το άρθρο 11 του Ν.3335/05.
Ωστόσο η απόφαση για την κατανομή του έτους 2014 δεν έχει ακόμη εκδοθεί και επιπλέον τα τελευταία έτη, το ποσό που αποδίδεται βαίνει συνεχώς μειούμενο και δεν κατανέμεται το προβλεπόμενο από τους νόμους ποσό.
Ο κ. Πατούλης ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση των σχετικών αποφάσεων για τα έτη 2014 και 2015, σύμφωνα με το ποσοστό που αναφέρεται στο νόμο και να αποδοθούν στους δικαιούχους δήμους.

localit.gr

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα