Καθαρισμός παραλίας Θορικού στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης Let’s do it Greece

 

H μεγαλύτερη περιβαλλοντική δράση του Δήμου Λαυρεωτικής  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, στο πλαίσιο την Ευρωπαϊκής Ημέρας Περιβάλλοντος   “Let’s do it Greece – Γίνε η αλλαγή που περιμένεις”

Για πρώτη φορά, φορείς από όλο το Δήμο συνεργάστηκαν για ένα κοινό σκοπό με συμβολικό χαρακτήρα: για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σκοπός της δράσης ήταν η συμβολή των πολιτών μαζί με τους εθελοντικούς, πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς, αθλητικούς συλλόγους, αλλά και της σχολικής κοινότητας από το Λαύριο, την Κερατέα και την Καμάριζα του Δήμου Λαυρεωτικής σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός», στον καθαρισμό των παραλιών.

Αναλυτικά, δύο ομάδες πολιτών η μια από το Λαύριο από την θέση Οξυγόνο και η άλλη από την Κερατέα από την παραλία του Αγίου Νικολάου  καθάρισαν την ακτογραμμή χωρίς την παρέμβαση μηχανημάτων καταλήγοντας στην παραλία του Θορικού. Μικροί και μεγάλοι, αφού ενημερώθηκαν για την σπουδαιότητα της καθαριότητας του περιβάλλοντος, “σήκωσαν τα μανίκια” και συνεργάστηκαν αρμονικά με σύνθημα “Καθαρίζουμε το Δήμο μας και αναδεικνύουμε την ομορφιά του!!!” Επιπλέον, με την ευκαιρία αυτή οι μικροί μας φίλοι είχαν τη δυνατότητα να εξασκηθούν σε διάφορα αθλήματα, όπως Πετοσφαίριση επί άμμου, ποδόσφαιρο στην άμμο , καλαθοσφαίριση και αντιπτέριση.

Ταυτόχρονα, υπήρχε και υποβρύχιος καθαρισμός της παραλίας του Θορικού, ενώ κατά την διάρκεια της δράσης  έγινε ενημέρωση από την Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής για  την ιστορικότητα των  αρχαιολογικών χώρων, όπου έγινε ο καθαρισμός.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός» κα. Ευαγγελία Βελετάκου, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λαυρίου κα. Αλίκη Σπύρου, και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κερατέας κα. Κυριακή  Χολέβα ευχαριστούν τα σώματα ασφαλείας (Λιμενικό Σώμα, Τροχαία, Αστυνομία , Πυροσβεστική) για τη συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή της δράσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι κκ. Τάσος Αντωνίου και Παναγιώτης Τσίκλος, και ο  Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Αντώνης Κωστάλας.

 

Πηγή: Δήμος Λαυρεωτικής

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα