Κατασκευή συμπληρωματικού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Πραμόριτσας, προϋπολογισμού 895.000,00 ευρώ.

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Βοΐου κ. Χρήστου Ζευκλή, του προέδρου της ΔΕΥΑΒ κ. Αλέξανδρου Ζιμπιλίδη και του νομίμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε, σύμβαση για την εκτέλεση  έργου με το οποίο συμπληρώνεται το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της  Πραμόριτσας.

Το έργο περιλαμβάνει  την αναβάθμιση του εξοπλισμού στο αντλιοστάσιο Κατσέλη και την κατασκευή δικτύου ύδρευσης μήκους 7.300μ. που μεταφέρει νερό χωρίς τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, από την υφιστάμενη δεξαμενή Μικροκάστρου μέχρι το υφιστάμενο αντλιοστάσιο Κατσέλη.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ξεχωριστή ύδρευση της Σιάτιστας και της Γαλατινής. Λύνεται οριστικά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τον αρχικό σχεδιασμό του έργου της Πραμόριτσας που υδροδοτούσε τη Σιάτιστα μέσω της Γαλατινής με μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Με την ολοκλήρωση του έργου οι ανάγκες της Σιάτιστας θα εξυπηρετούνται από το νέο αγωγό με οικονομικότερο τρόπο, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιωθεί σημαντικά η υδροδότηση του οικισμού της Γάλατινής.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 895.000,00 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα