ΚΑΠΗ και Παιδικός Σταθμός: Συνάντηση δύο γενιών στο Λαύριο

Με  μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα του Ν.Π.Δ.Δ. Κέφαλος του Δήμου Λαυρεωτικής «Ο παππούς και η γιαγιά στον Παιδικό». Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία ξεκίνησε πέρυσι από την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Κέφαλος κα. Δήμητρα Πάλλη, έχει σκοπό να φέρει πιο κοντά τις δύο ηλικίες των δομών του Νομικού Προσώπου, με αμοιβαίο όφελος τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους.

Τα μέλη του ΚΑΠΗ Λαυρίου αυτή τη φορά επισκέφθηκαν τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Λαυρίου, έχοντας ετοιμάσει μια  γιορτινή παράσταση για τους μικρούς μας φίλους. Το σκετσάκι που παρουσίασαν είχε τίτλο «Η διάσωση του Άη Βασίλη» και ενθουσίασε τους μικρούς θεατές, οι οποίοι συμμετείχαν με διαδραστικό τρόπο καθ’ όλη την διάρκεια της παράστασης, τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και στο τέλος πήραν τα δώρα τους  από τον Άγιο Βασίλη.

Η δεκτικότητα των μικρών μας φίλων και η ζεστασιά με την οποία υποδέχτηκαν τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. ήταν συγκινητική. Οι δύο ηλικιακές ομάδες σύντομα έγιναν μια, ενώνοντας τις φωνές τους στα παιδικά τραγούδια και παρακολουθώντας με προσήλωση τη χριστουγεννιάτικη ιστορία.

Η ευεργετική αλληλεπίδραση των γενεών είναι αδιαμφισβήτητη, αφού η Τρίτη Ηλικία ανατροφοδοτείται με ενέργεια και δημιουργικότητα, ενώ τα νήπια συλλέγουν εμπειρία και γνώσεις ως προς το νόημα του κύκλου της ζωής.

Πηγή: Δήμος Λαυρεωτικής

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα