Στα Βριλήσσια συγκεντρώνουν καπάκια, για απόκτηση ειδικού αμαξιδίου

Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, πριν δυόμιση χρόνια ξεκίνησε καμπάνια συγκέντρωσης καπακιών με διπλό στόχο: την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης τους και την απόκτηση αναπηρικών αμαξιδίων που προκύπτει από την ανακύκλωση τους.

Σε αυτή τη δράση με την τεράστια απήχηση μέχρι σήμερα συμμετέχουν κάτοικοι, σχολεία, σύλλογοι, ιδιώτες, φορείς κ.α. Το δυνατό κίνητρο, σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση όλων των Βριλησσιωτών, έγινε αιτία να αποκτηθούν 4 αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία ήδη έχουν προσφερθεί σε παιδιά που τα είχαν ανάγκη.

Αυτό το διάστημα ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αληλεγγύης δέχτηκε αίτημα βοήθειας από το Σύλλογο τριτέκνων – πολυτέκνων «Άγιος Νεκτάριος» στην προσπάθεια που καταβάλει να συγκεντρώσει καπάκια για την απόκτηση αμαξιδίου ειδικού τύπου αγωγής για ένα 10χρονο αγοράκι στην Αρτέμιδα.

Το αμαξίδιο κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ και για την αγορά του θα πρέπει να μαζευτούν περίπου 20 τόνοι καπάκια.

Στο σχετικό κάλεσμα του Δήμου αναφέρονται και τα εξής: «Σας καλούμε όλους να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, ώστε σύντομα αυτό το παιδάκι να μπορεί να έχει το ειδικό αμαξίδιο του.
Καθημερινά μπορείτε να φέρνετε τις σακούλες με τα καπάκια σας στον ΟΚΠΑΔΒ , Λ.Πεντέλης 62.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας. Ξέρουμε πως όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα