Κ. Λύρος: Επιτακτική ανάγκη η ορθή διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και του Φιλοζωικού Συλλόγου «Η Φροντίδα»

Με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου προχώρησε στην σύναψη συνεργασίας με τον φιλοζωικό σύλλογο  «Η Φροντίδα». Στο πρωτόκολλο που υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Κώστα Λύρου και του Προέδρου του συλλόγου Δημήτριου Χαϊκάλη, γίνεται σαφές πως στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η ομαλή κι απρόσκοπτη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με τους όρους και τους κανόνες που υποδεικνύει η σχετική νομοθεσία.

Στο πλαίσιο αυτό, ανήκουν πρωτοβουλίες και δράσεις περισυλλογής, σήμανσης και καταγραφής των ζώων, διατήρησης της ευζωίας τους με ιατρική επιμέλεια (αποπαρασιτισμοί, εμβολιασμοί και στειρώσεις), διασφάλιση χώρου προσωρινής φιλοξενίας με κατάλληλες συνθήκες, προστασία αλλά και ενημέρωση των πολιτών.

Ο Δήμος Ι. Π. Μεσολογγίου καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την ορθή κι επιτυχημένη διαχείριση των αδεσπότων παρέχει κάθε διευκόλυνση όπως υλική και τεχνική υποστήριξη με οχήματα και προσωπικό, εξασφάλιση ζωοτροφών για συνεχή σίτιση, συνεργασία με κτηνιάτρους αλλά και ελέγχους τήρησης των όσων προβλέπονται για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.

Στο πρόγραμμα δε της συνεργασίας, περιλαμβάνεται επίσης η έναρξη ενημερωτικής καμπάνιας που θα προάγει την  υιοθεσία αδέσποτων ζώων, θα ενημερώνει τους δημότες για οποιοδήποτε νομικό ζήτημα και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ευαισθητοποίησής τους.

Στη δήλωσή του μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος σημειώνει ότι «Η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου και συντονισμένου σχεδιασμού διαχείρισης κυρίως των αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε όλο το Δήμο, είναι επιτακτική ανάγκη και αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Υποχρέωσή μας είναι να διασφαλίσουμε ευζωία και ταυτόχρονα απάλειψη κάθε δυσάρεστου περιστατικού όπως η  απολύτως καταδικαστέα πρακτική της εγκατάλειψης, η αποτρόπαια θανάτωση  ζώων, και τα σοβαρά περιστατικά τραυματισμού πολιτών από επιθετική συμπεριφορά κυρίως αδέσποτων. Η συνεργασία και η ενημέρωση είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να ακολουθηθεί και να διασφαλίσει τα επιθυμητά αποτελέσματα».

 

Πηγή Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα