Χριστοδουλόπουλος: Νέες ιδέες και δράσεις στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας

Η εισήγηση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, κατά την ανακοίνωση του επίσημου προγράμματος του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας ήταν η ακόλουθη:

“Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας έχοντας στην φαρέτρα του νέες ιδέες και καινοτόμες δράσεις, συνεχίζει για 27η χρονιά το ταξίδι του στην τέχνη και τον πολιτισμό.
Το πρόγραμμά μας για το 2017 διανθίστηκε με εκδηλώσεις που αγκαλιάζουν και πάλι όλες τις μορφές των τεχνών. Έτσι το θέατρο, η μουσική, και τα εικαστικά δίνουν τη δυνατότητα στον μεγάλο μας θεσμό να φιλοξενεί τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία, με τη συμμετοχή αγαπημένων καλλιτεχνών αλλά και με νέους δημιουργούς, που χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο στη σημερινή εποχή της κρίσης και της εν γένει απαξίωσης του πολιτισμού.
Στο πλαίσιο της γενικότερης φιλοσοφίας και του οράματος περί συνεργασίας θεσμών του πολιτισμού που έχουμε ήδη ξεκινήσει το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας θα είναι αφιερωμένο στην Θεματική Ενότητα «Ο Πολιτισμός Ενώνει», με έμπρακτες συνέργιες και ανταλλαγές πολιτιστικού προϊόντος που ήδη στο φετινό πρόγραμμα έχουν κυρίαρχο ρόλο.
Συνεργασίες όπως η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου και της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Κάστρο Χλεμούτσι με την συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, η παράσταση Ρεμπέτικο – Καφέ Αμάν του Κώστα Φέρρη, ο οποίος θα τιμηθεί από το Φεστιβάλ Ήλιδας στην Οικία Τατάνη, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, η Συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο Θέατρο Ήλιδας σε συνεργασία του Φεστιβάλ Οινιάδων του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, καθώς και η θεατρική Παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Μποστ από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου.
Και οι συνεργασίες αυτές που αυξάνονται χρόνο με το χρόνο στο πολιτιστικό κάλεσμα του Δήμου Ήλιδας μας δίνουν μεγάλη χαρά ότι υπάρχει ελπίδα να δημιουργηθεί ένας νέος δρόμος πολιτιστικής ανάπτυξης.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που ασχολήθηκαν με τον προγραμματισμό του φετινού φεστιβάλ, τον Συντονιστή Πολιτισμού κ. Χρήστο Φωτόπουλο, τον πρόεδρο του Ηλείου κ. Αλέξη Μανωλόπουλο, καθώς και τον καλλιτεχνικό μας Διευθυντή κ. Γιώργο Βούκανο.
Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω και τους δεκάδες εθελοντές του πολιτισμού, που προέρχονται κυρίως από τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της πόλης μας, οι οποίες για ακόμα μία χρονιά θα στηρίξουν το έργο μας.
Επίσης, να ευχαριστήσω τους νέους μας που θα συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για την άψογη συνεργασία που είχαμε, σε ένα διήμερο εκδηλώσεων που προέκυψε από την αναβίωση του Μαθητικού Διαγωνισμού Θεάτρου και συμβάλλει στην ανάδειξη νέων ταλέντων της πόλης μας.
Ο Δήμος Ήλιδας σας προσκαλεί και σας περιμένει όλους σε αυτή την μεγάλη γιορτή του Πολιτισμού, τόσο για τον τόπο μας όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα. Γιατί το Διεθνές Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας είναι πρώτιστα δικό σας Φεστιβάλ και για αυτό θα είναι πάντα «το Φεστιβάλ της Καρδιάς μας».”

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα