Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ το πρώτο διαδραστικό σεμινάριο ενημέρωσης και πρόληψης του Σακχαρώδη Διαβήτη

Γ.Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη του θεσμικού της ρόλου για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών με ενημέρωση και συμβουλευτική»

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα Μητρόπουλος) θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη, το 1ο διαδραστικό σεμινάριο, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την ασθένεια.

 

Συγκεκριμένα οι ειδικοί στον τομέα του Σακχαρώδη Διαβήτη, Νικόλαος Τεντολούρης, Χρήστος Σπ. Ζούπας, Ασημίνα Μητράκου και Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, θα παρουσιάσουν όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη αλλά και τις ενδεδειγμένες μεθόδους πρόληψης του.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αφορά όλο και περισσότερους ανθρώπους. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητη η έγκαιρη ενημέρωση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ασθένειας, η οποία πλέον αντιμετωπίζεται.

Στόχος είναι η συμφιλίωση με τον Σακχαρώδη Διαβήτη η οποία όπως διαμηνύουν οι ειδικοί  «δεν είναι αρρώστια αλλά τρόπος ζωής».

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:

« Πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε το πρώτο διαδραστικό σεμινάριο ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη ο οποίος είναι «συνοδοιπόρος» όλο και περισσότερων ανθρώπων στη χώρα μας. Στόχος μας είναι, με τη βοήθεια εξειδικευμένων γιατρών, να ενημερώσουμε το κοινό για την πρόληψη του προβλήματος, που πλέον αντιμετωπίζεται. Παράλληλα να παρουσιάσουμε όλες τις τελευταίες εξελίξεις, βοηθώντας όλους τους ανθρώπους που έχουν το πρόβλημα να καταλάβουν πως μπορούν να ζήσουν με αυτό, χωρίς να αλλάξουν την καθημερινότητα τους και να στερούνται τις χαρές της ζωής.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη του θεσμικού της ρόλου για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών με ενημέρωση και συμβουλευτική. Είναι ιδιαίτερα σημαντικές αυτές οι δράσεις για την πρόληψη της υγείας μας και θα συνεχίσουμε να τις υποστηρίζουμε».

 

 

 

 

 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα