Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ το 2ο διαδραστικό σεμινάριο για το Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1

Γ.Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη του θεσμικού της ρόλου για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών η οποία παραμένει απόλυτη προτεραιότητα μας»

 

Με αφορμή την 95η επέτειο από την πρώτη χορήγηση Ινσουλίνης σε παιδί με σακχαρώδη διαβήτη, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 17.30 θα πραγματοποιηθεί  υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ το 2ο διαδραστικό σεμινάριο, με θέμα το Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1.

Η ενημερωτική εκδήλωση θα λάβει χώρα στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κεντρικού Κτιρίου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί στον τομέα του Σακχαρώδη Διαβήτη, Χρήστος Σπ. Ζούπας,  Χριστίνα Κανακά – Gantenbein, Ασημίνα Μητράκου και Πέτρος Θωμάκος θα παρουσιάσουν όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη Αν. Καθηγητής Νικόλαος Τεντολούρης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών Σπυριδούλα Λάγιου, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Γαληνός» Χριστίνα Κανακά– Gantenbein, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Χρήστος Δαραμήλας και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Παχυσαρκίας , του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής Χρήστος Σπ. Ζούπας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Στην εποχή μας ο Παιδικός – Νεανικός Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 1 δεν είναι αρρώστια αλλά τρόπος ζωής. Σκοπός αυτής της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι, με τη βοήθεια εξειδικευμένων γιατρών, να ενημερώσουμε το κοινό για την πρόληψη του προβλήματος, που πλέον αντιμετωπίζεται. Παράλληλα να παρουσιάσουμε όλες τις τελευταίες εξελίξεις, βοηθώντας όλους τους ανθρώπους που έχουν το πρόβλημα να καταλάβουν πως μπορούν να ζήσουν με αυτό, χωρίς να αλλάξουν την καθημερινότητα τους και να στερούνται τις χαρές της ζωής.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη του θεσμικού της ρόλου για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών με ενημέρωση και συμβουλευτική. Είναι ιδιαίτερα σημαντικές αυτές οι δράσεις για την πρόληψη της υγείας μας και θα συνεχίσουμε να τις υποστηρίζουμε».

 

 

                                                                             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
6ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα