Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο από το Σεπτέμβριο στο Μαρούσι

Πρόεδρος ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης: Το Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο έρχεται να καλύψει σημαντικές ανάγκες σε επίπεδο δια βίου μάθησης

 
Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο  με έδρα το Δήμο Αμαρουσίου ξεκινά τη λειτουργία του από το Σεπτέμβριο του 2016, κατά τα πρότυπα του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης «η ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, ικανοποιεί ένα πάγιο και μακροχρόνιο αίτημα των κατοίκων της Αττικής για την δια βίου μάθηση».

Στη συνέχεια τόνισε:

«Η ίδρυση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, από το αντίστοιχο Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της δια βίου μάθησης των πολιτών. Τη σημαντική αυτή προσπάθεια του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης, την θέτουμε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ. Καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να  συμμετάσχουν  στο νέο αυτό θεσμό που ξεκινά σύντομα στην πόλης μας, με στόχο να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα γνώσεων για την αυτομόρφωση και την αυτοβελτίωσή μας».

Να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη διδακτική περίοδο 2016 -2017 στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστημίου Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθούν τρεις θεματικοί κύκλοι μαθημάτων, με εισηγητές διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές, καθώς και ειδικούς καταξιωμένους επιστήμονες.

 

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 26 Σεπτεμβρίου 2016 και θα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), μία φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα απόγευμα, από τις 17:00 έως 20:00.

 

Δικαίωμα εγγραφής έχει οποιοσδήποτε το επιθυμεί, χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά και αυστηρά με σειρά προτεραιότητας, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρχει για ομάδες ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως άτομα με αναπηρία, άνεργοι, πολύτεκνοι, κ.α.

 

Με την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους οι σπουδαστές, κι έχοντες τηρήσει τον ειδικό κανονισμό λειτουργίας του Α.Λ.Π. θα λαμβάνουν την ανάλογη βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα και η προκήρυξη των εγγραφών θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες  ημέρες, μέσω του τύπου και της ιστοσελίδας του Α.Λ.Π. www.alp.gr

 

Η Πρόεδρος του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, κυρία Ελένη Βουγιούκαλου δήλωσε επίσης:

«Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, για την θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στο αίτημα των πολιτών της Αττικής να έχουν το δικό τους Α.Λ.Π., παρέχοντας την αμέριστη στήριξή του για την εύρυθμη λειτουργία του.

Ο θεσμός των Α.Λ.Π. σε όλο τον κόσμο, ήταν και σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι, η πλέον επιβεβλημένη και χρήσιμη μορφή διά βίου εκπαίδευσης, καθώς οι συμμετέχοντες την επιλέγουν εθελοντικά και με μοναδικό σκοπό την αυτομόρφωση και αυτοβελτίωσή τους με ό,τι αυτό σημαίνει, τόσο για τους ίδιους όσο και για την ευρύτερη κοινωνία.

Προσκαλούμε λοιπόν στον φιλόξενο Δήμο Αμαρουσίου, τον κάθε πολίτη της Αττικής που ασπάζεται τα παραπάνω να συμμετάσχει ως σπουδαστής στο Α.Λ.Π. Αμαρουσίου, και να γίνει ένας  ενεργός και χρήσιμος πολίτης. Από πλευράς μας υποσχόμαστε θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του».

Περισσότερες πληροφορίες: www.alp.gr και στη γραμματεία του Α.Λ.Π. τηλ: 2821501060 κιν. 6932447016 (Κατερίνα Σταγάκη).  Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Αμαρουσίου:213-20.38.332
(Χριστίνα Γαλανοπούλου).

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα