Είναι λυπηρή η πολιτική μυωπία του κου Γ. Κομματά λόγω του κομματικού εναγκαλισμού του με την Κυβέρνηση – Η Αυτοδιοίκηση δεν έχει ανάγκη από κηδεμόνες -Υπερασπιζόμαστε το Πάρκο Τρίτση για τους πολίτες και όχι τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ και της Περιφέρειας Αττικής

Ο Γ. Kομματάς επικεφαλής της Παράταξης Αλληλεγγύη, η Δύναμη μας, του Δήμου Αγ. Αναργύρων Καματερού, αντί να απαντήσει ουσιαστικά στα ερωτήματα τα οποία του ετέθησαν από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου σχετικά με το Πάρκο Τρίτση, επέλεξε να απαντήσει εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στο Γ. Πατούλη. Εμείς αυτές τις επιθέσεις τις αφήνουμε πίσω γιατί είναι άνευ ουσίας και μάλιστα από κάποιον με μικρή ιστορία.

Ωστόσο εισερχόμαστε στην ουσία. Στο πλαίσιο αυτό:

1ον    Ξεκαθαρίζουμε ότι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης δεν λειτουργεί σύμφωνα με το τι λένε τα ΜΜΕ, ούτε με  βάσει κάποια κομματική ταυτότητα. Αντίθετα λειτουργεί αυτοδιοίκητα και από τη θέση του υπερασπίζεται όλα αυτά τα χρόνια το θεσμό της αυτοδιοίκησης κοντά στην κοινωνία.

2ον  Για τη μέχρι τώρα πορεία, για τον καθένα μιλάει η ετυμηγορία του κόσμου και η εν γένει ιστορία σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Γι’ αυτό καλό είναι ο κ. Κομματάς, που δε μπόρεσε ούτε στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, μέσα από την ετυμηγορία των δημοτών να κερδίσει το δήμο του,  να είναι σεμνότερος. Δυστυχώς για αυτόν βρέθηκε «λιπόβαρης» ακόμα και στη συνείδηση της δικής του τοπικής  κοινωνίας.

3ον  Έχει ενδιαφέρον να μας απαντήσει αν η κυβέρνηση, έχοντας άλλη σύνθεση θα είχε την ίδια γνώμη με αυτή που διατυπώνει σήμερα; Καλό είναι να σταματήσει να αλληθωρίζει λόγω του εναγκαλισμού του με το κόμμα που τον ανέδειξε και να σκέφτεται περισσότερο αυτοδιοικητικά.

Στη χώρα μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α βαθμού βρίσκεται στην τελευταία κατάταξη των χρηματοδοτήσεων της Ε.Ε.. Αυτό αποδεικνύεται αφού η ΤΑ στην Ελλάδα λαμβάνει μόλις το 2% του ΑΕΠ,  τη στιγμή που στις χώρες της Ε.Ε αποδίδεται στην Αυτοδιοίκηση κατά μέσο όρο το 11,4%.

4ον Καλό είναι να μας απαντήσει ο Γ. Κομματάς πώς δεν θυμώνει που η Κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει πόρους από τους ΚΑΠ των δήμων της Αττικής για το Πάρκο Τρίτση χωρίς καμία διαβούλευση; Να θυμίσουμε ότι η κείμενη νομοθεσία προβλέπει ότι για οποιοδήποτε πόρο μέσω των ΚΑΠ πρέπει να έχει προηγηθεί διαβούλευση με την ΚΕΔΕ κάτι που δεν έγινε.

Προφανώς κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι οι ΚΑΠ δεν είναι χρήματα που χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν. Είναι χρήματα της Αυτοδιοίκησης τα οποία η Κεντρική Διοίκηση απλά έχει αναλάβει να τα εισπράττει από τους πολίτες και να τα αποδίδει στους δήμους, με σκοπό την καλή ποιοτική εξυπηρέτηση των δημοτών.

5ον Αν με την ίδια λογική ζητήσουν να περικοπούν πόροι από τους ΚΑΠ της Αυτοδιοίκησης για τη διατήρηση μητροπολιτικών ή υπερτοπικών  χώρων, όπως το ΟΑΚΑ, το Δάσος Συγγρού ή τα καμένα βουνά της Πεντέλης, της Πάρνηθας και του Υμηττού, ποια θα ήταν η θέση του κ. Κομματά;

6ον Συμφωνεί ότι σωστά δόθηκε στο δήμο Αγίου Δημητρίου το Πάρκο Ασυρμάτου; Αν «ναι» γιατί αφού λοιπόν συνέβη σε ένα δήμο της Αττικής, δεν γίνεται το ίδιο και στο δήμο Ίλιου; Να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω δήμος, στα γεωγραφικά όρια του οποίου βρίσκεται το Πάρκο, έχει διατυπώσει τη διάθεση  ότι έχει τους πόρους και το ανάλογο προσωπικό ώστε να αναλάβει τη διαχείριση του.

Κλείνοντας να ξεκαθαρίσουμε πως για να βγει η χώρα από την κρίση, θα πρέπει να υπάρξει πρωτίστως τοπική ανάπτυξη με πρωταγωνιστές τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες. Η ανάπτυξη της Αυτοδιοίκησης, που θα φέρει την ανάπτυξη και της Ελλάδας, έχει ως βασικές προϋποθέσεις το ακηδεμόνευτο της Αυτοδιοίκησης με ουσιαστικές αρμοδιότητες και τους ανάλογους πόρους. Εμείς μια τέτοια Αυτοδιοίκηση θέλουμε και γι’ αυτή θα παλέψουμε. Διεκδικούμε η Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα να φτάσει στα επίπεδα που λειτουργεί και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα