“Άναψε το πράσινο φως” για την επανέναρξη εργασιών του κλειστού Γυμναστηρίου Σημάντρων

Με το υπ’αριθμ. πρωτ. 55417/10-2-2021 έγγραφό της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους ενημερώνει τον Δήμο ότι περατώθηκε η σωστική ανασκαφική έρευνα στο οικόπεδο, όπου θα ανεγερθεί το Κλειστό Γυμναστήριο Σημάντρων και το έργο μπορεί να προχωρήσει.

Η ανασκαφική έρευνα αποκάλυψε διακόσιες μία (201) λακκοειδείς ταφές οθωμανικών χρόνων, οι οποίες, αφού φωτογραφήθηκαν και σχεδιάστηκαν, απομακρύνθηκαν από τον χώρο.

Να θυμίσουμε ότι το Κλειστό Γυμναστήριο, που θα κατασκευαστεί είναι προϋπολογισμού 1.285.000,00€ και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ IΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Το Γυμναστήριο θα έχει δομημένη επιφάνεια συνολικού εμβαδού 780,42τ.μ. και θα αποτελείται από έναν κτιριακό όγκο, ο οποίος θα περιλαμβάνει τρεις χώρους: τον αγωνιστικό χώρο, τον χώρο των αποδυτηρίων και wc, καθώς και τον χώρο των βοηθητικών υπηρεσιών (αποθήκη, λεβητοστάσιο). Επιπλέον, σε επαφή με το κτίριο, θα κατασκευαστούν δύο μεταλλικά στέγαστρα, με ξύλινες περσίδες σκιασμού και μόνιμα καθίσματα χωροθετημένα πλησίον προβλεπόμενου χώρου πρασίνου, ώστε να αξιοποιηθεί και ο περιβάλλων χώρος του γυμναστηρίου.

“Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιοι απρόβλεπτοι παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να καθυστερήσουν την κατασκευή ενός έργου. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση κι ενώ ήταν όλα έτοιμα, η αποκάλυψη ευρημάτων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος προκάλεσε αναπόφευκτα χρονική καθυστέρηση, καθώς υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία, που ακολουθείται.

Για να μη διαρρέονται ακόμη ανυπόστατες φήμες να ξεκαθαρίσω ότι η ανάγκη για κατασκευή ενός Κλειστού Γυμναστηρίου στα Σήμαντρα ήταν αναγνωρισμένη από τη Δημοτική αρχή και περιλαμβανόταν στον σχεδιασμό μας. Το κληροδότημα “Μπαχάνου” δε δημιούργησε αλλά ούτε και υπαγόρευσε τον προγραμματισμό. Η αρχική μας σκέψη ήταν απλά να το κατασκευάσουμε με το κληροδότημα και ιδίους πόρους.

Στην πορεία το κρίναμε ως έργο προτεραιότητας και το εντάξαμε στο “Φιλόδημος ΙΙ”, ώστε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότησή του, κι ενώ είχαμε το δικαίωμα να καταθέσουμε μόνο μία πρόταση στη συγκεκριμένη πρόσκληση. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν θα μπορούσε να κατασκευαστεί μόνο από το κληροδότημα.

Να πω, τέλος, πως χαίρομαι που δεν υπάρχει πλέον καμία εμπλοκή. Έτσι, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, από Δευτέρα ξεκινούν και πάλι οι εργασίες” δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς

Πηγή Δήμος Νέας Προποντίδας Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα