Αποζημιώσεις παραγωγών λόγω ανομβρίας ζητεί ο Δήμαρχος Ν. Σκουφά

 Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ευστάθιος Γιαννούλης, στην Κεντρική Διοίκηση του ΕΛΓΑ προκειμένου να ενημερώσει για την παρατεταμένη ανομβρία και τη γενικότερη λειψυδρία που παρατηρήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και εξακολουθεί να υφίσταται ακόμη και τώρα. Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή, σας κάνουμε γνωστό ότι η παρατεταμένη ανομβρία και η γενικότερη λειψυδρία που παρατηρήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και εξακολουθεί να υφίσταται ακόμη και τώρα τέλη του μηνός Σεπτεμβρίου, έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική απώλεια παραγωγής στις καλλιέργειες του Δήμου μας. Στις ελαιοκαλλιέργειες έχει παρατηρηθεί κατά την Άνοιξη σημαντική ανθόπτωση καθώς και σημαντική απώλεια παραγωγής λόγω της αρνητικής επίδρασης της ανομβρίας στην καρπόδεση. Επίσης σημαντική απώλεια παραγωγής παρατηρείται στις τοπικές εσπεριδοκαλλιέργειες. Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες συνδημότες μας που αποτελούν τον κύριο πληθυσμό του Δήμου μας έχουν μεγάλη απώλεια εισοδήματος.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, που η ανθρωπιστική κρίση βαραίνει τους ώμους κάθε οικογένειας, παρακαλούμε για την άμεση οικονομική ενίσχυση των αγροτών του Δήμου μας»

Πηγή Δήμος Ν. Σκουφά Website 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα