Ημερίδα για την Κοινωνική Οικονομία στον Δήμο Ευρώτα

Παρουσία της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον Δήμο Ευρώτα η ημερίδα με θέμα : «Η Κοινωνική Οικονομία ως πρότυπο παραγωγικής ανασυγκρότησης: Μορφές αξιοποίησης του αγροδιατροφικού τομέα και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Την αυλαία της ημερίδας άνοιξε η κα Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στις δυνατότητες ανάπτυξης σχημάτων κοινωνικής κι αλληλέγγυας οικονομίας ΚΑ.Λ.Ο , αλλά και στο θεσμικό πλαίσιο που  ισχύει μετά και την ψήφιση του νόμου νόμου  Ν.4430/2016. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ευρώτα  Ιωάννης Γρυπιώτης στον χαιρετισμό του τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης εναλλακτικών μορφών επιχειρηματικότητας και δη στον αγροδιατροφικό τομέα και παρατήρησε την ελλιπή γνώση και πληροφόρηση των παραγωγών για τις νέες συνεταιριστικές μορφές.

Κατόπιν τον λόγο πήραν διαδοχικά οι : Ιφιγένεια Δουβίτσα, Δρ Κοινωνιολογίας Συνεταιριστικού Δικαίου, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Βασίλης Τακτικός, Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας, Ευάγγελος Σπινθάκης, συντονιστής Πανελλήνιας Ένωσης Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας,  Σπύρος Τζώρτζης, μέλος της πλατφόρμας «Αgrotopia» και Κώστας Οικονομόπουλος, Γενικός Γραμματέας του οργανισμού  «Κοινωνία Τριών Τρίτων». Οι εισηγητές επιχείρησαν να αναδείξουν την ποιοτική διαφορά των σχημάτων κοινωνικής οικονομίας σε σχέση με τις συμβατικές μορφές επιχειρηματικότητας και να αναλύσουν τις μεθόδους δημιουργίας σχημάτων κοινωνικής οικονομίας. Στο τέλος δέχτηκαν τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων κι αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος στον οποίο συμμετείχε κι η Υπουργός.
Επιστημονικός υπεύθυνος και συντονιστής της ημερίδας ήταν ο υπάλληλος του Δήμου Ευρώτα Γιώργος Πουλημενάκος.
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Ευρώτα Γεωργία Αθανασοπούλου και Δήμος Βέρδος, ο Πρόεδρος Δ.Σ. Ευρώτα Σωτήρης Μένεγας, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Νικηφόρος Βρεττάκος Τάκης Λυμπέρης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Σκάλας και Βλαχιώτη Ιωάννα Κούρλα και Ιωάννης Μαρτσούκος.
Ο Δήμος Ευρώτα εκφράζει την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση της ημερίδας κι ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής με την προσδοκία ότι θα αποτελέσει αφετηρία για τη δραστηριοποίηση των τοπικών παραγωγών στην ανερχόμενη μορφή οικονομίας.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα