Είμαστε αντίθετοι με την επιβολή φορολογίας στον οίνο

Δεν αντικαθίσταται μια άδικη φορολογία , όπως ήταν η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, με μια ακόμη πιο παράλογη όπως είναι η επιβολή φόρου στο κρασί.

Η Κ.Ε.Δ.Ε. εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην επιβολή ειδικού φόρου στο κρασί, η οποία ψηφίστηκε ως ένα από τα βασικά ισοδύναμα μέτρα για την αναστολή της φορολόγησης με 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Το συγκεκριμένο μέτρο πλήττει ευθέως την Ελληνική Περιφέρεια και τις χιλιάδες αμπελουργικές εκμεταλλεύσεις της χώρας .

 

Η επιβολή φόρου 40 λεπτών στο λίτρο υπερβαίνει κατά πολύ την αξία των σταφυλιών σε πολλές από τις κυριότερες αμπελουργικές περιοχές. Ενώ ταυτόχρονα ισούται με τη μέση τιμή διάθεσης των κρασιών στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

 

Είναι πρωτοφανές να αντικαθίσταται μια άδικη και παράλογη φορολογία, όπως ήταν η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, με μια εξίσου παράλογη.

 

Όπως καμία χώρα μέλος της Ε.Ε. δεν έχει επιβάλλει ΦΠΑ στην εκπαίδευση, το ίδιο συμβαίνει και με το κρασί. Καμία οινοπαραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει επιβάλλει ειδικό φόρο κατανάλωσης στους οίνους. Για μια ακόμη όμως φορά η Ελλάδα «πρωτοτυπεί» δυσάρεστα με την εφαρμογή μιας τόσο ψηλής φορολογίας σε έναν κλάδο με πολύτιμη συνεισφορά στην εθνική οικονομία και με άρρηκτους δεσμούς με τον Πολιτισμό και την Ιστορία της Πατρίδας μας.

 

Ζητούμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το συγκεκριμένο μέτρο γιατί αν εφαρμοστεί είναι βέβαιο ότι θα καταστήσει τις οινοποιητικές επιχειρήσεις και τις αμπελουργικές εκμεταλλεύσεις μη βιώσιμες. Θα μειώσει κατακόρυφα τις εξαγωγές του κλάδου , θα επιδεινώσει τη θέση των Ελλήνων παραγωγών και θα πλήξει άμεσα τις τοπικές οικονομίες και την απασχόληση σε περισσότερες από 200.000 οικογένειας της ελληνικής Περιφέρειας.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα