Ίδρυση λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Ξυλαγανής και δημιουργία οικισμού στην Παραλία Πετρωτών αποφάσισε το Δ. Σ. Μαρωνείας-Σαπών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών σε πρόσφατη συνεδρίασή του ανάμεσα στις αποφάσεις που έλαβε ήταν η δημιουργία λυκειακών τάξεων στο γυμνάσιο της Ξυλαγανής.

Το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα έλαβε την απόφαση.

Από τις αρχές της τρέχουσας σχολικής χρονιάς ήταν πάγια επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής και μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή έγιναν στοχευμένες παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και άλλους αρμόδιους φορείς.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα είναι ωφέλιμη για την τοπική  κοινωνία και την ανάπτυξη της, οι μαθητές θα αποφύγουν την ταλαιπωρία που συνεπάγεται η μετακίνηση τους και, η Ξυλαγανή δεν θα υφίσταται πλήγμα από την έλλειψη μίας σχολικής δομής.

Οι λυκειακές τάξεις στο γυμνάσιο της Ξυλαγανής θα λειτουργήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά 2022-2023.

 

Στην ίδια συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μη γίνει καμία μεταβολή στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και να λειτουργήσουν όλες οι υφιστάμενες.

Τέλος, ανάμεσα στις αποφάσεις που έλαβε ήταν και ο καθορισμός Αυτοτελών Οικισμών του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, στο πλαίσιο της Γενικής Απογραφής Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών από την ΕΛΣΤΑΤ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρότεινε να παραμείνει ως έχει η υφιστάμενη κατάσταση των οικισμών του Δήμου και να προστεθεί ο αυτοτελής οικισμός που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια στην παραλία Πετρωτών.

Ο οικισμός θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης, κάτι που αποτελεί στόχευση για τη Δημοτική Αρχή.

ΙΔΡΥΣΗ ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΤΡΩΤΩΝ


Πηγή Δήμος Μαρωνείας Σαπών Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα