Σειρά της Ολλανδικής τηλεόρασης για το Αμφιάρειο Ωρωπού

Η ΚΕΔΩ υποδέχτηκε την Ολλανδική εταιρεία κινηματογράφησης De Haaien Documentaire και τον επίτιμο προσκεκλημένο της Michael J. Sandel για την σειρά “Τhe Right Thing” που είναι αφιερωμένη στο Αμφιάρειο Ωρωπού

Η δημιουργία μια νέας τηλεοπτικής σειράς με τίτλο «The Right Thing» ήταν η αφορμή για να βρεθεί για μία εβδομάδα στον Ωρωπό, μαζί με 21 μαθητές του, o καθηγητής του Χάρβαρντ Michael J. Sandel. 2.500 χρόνια μετά τον Αθηναϊκό Διάλογο του Σωκράτη με τους συμπολίτες του, η συζήτηση συνεχίζεται σ’ έναν μοναδικό χώρο, στο Ιερό και Μαντείο του Αμφιάραου, το Αμφιάρειο, με τον Michael Sandel να επιστρέφει στο λίκνο της δυτικής φιλοσοφίας. Ο κύκλος των φιλοσοφικών συζητήσεων θα προβληθεί στη νέα σειρά της δημόσιας Ολλανδικής Τηλεόρασης, αναζητώντας απαντήσεις σε κρίσιμα θέματα της εποχής μας.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού μέσω του Προέδρου της κ. Στέφανου Δάβρη οργάνωσαν σύντομη υποδοχή των υπευθύνων του Ολλανδικού συνεργείου και ενημέρωσαν για τις δυνατότητες που παρέχει ο Ωρωπός για παρόμοιες κινηματογραφήσεις, ως μοναδικός και διαχρονικός ιστορικός προορισμός. Ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης υποστήριξε ένθερμα την υποδοχή αυτή, στα πλαίσια των δράσεων προβολής του Αμφιάρειου εντός και εκτός Ελλάδας, με σύντομο χαιρετισμό που βιντεοσκοπήθηκε και θα συνοδεύει το Αμφιάρειο στο ταξίδι του στα διεθνή κανάλια όπου θα προβληθεί η σειρά. Τέλος, κατά την ημέρα αναχώρησης, το συνεργείο δέχτηκε αναμνηστικά δώρα με τοπικά προϊόντα, ενώ προγραμματίζεται η επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ στον Ωρωπό.

Ο Michael Sandel αναφέρει σε σχετική συνέντευξη: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να λάβω μέρος σε αυτό το συναρπαστικό πείραμα δημόσιας φιλοσοφίας. Ζούμε επικίνδυνες στιγμές για τη δημοκρατία. Στην Ολλανδία, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, οι πολίτες είναι απογοητευμένοι με την πολιτική, καθώς και με τα κενά στους όρους του δημόσιου λόγου. Οι άνθρωποι είναι πεινασμένοι για συζήτηση για τα μεγάλα αξιακά ερωτήματα. Και γι’ αυτό θα συγκεντρωθούμε στην Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, για να κάνουμε διάλογο σχετικά με τα μεγαλύτερα ερωτήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα: προστασία της ιδιωτικής ζωής, της μετανάστευσης, της ισότητας και της ανισότητας και την έννοια μιας δίκαιης κοινωνίας».

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα προβληθεί στις 16 Ιουλίου 19.20 π.μ. (τοπική ώρα) στο κανάλι NPO 2 της δημόσιας Ολλανδικής τηλεόρασης (https://www.human.nl/therightthing.html) και οι φωτογραφίες του Αμφιάρειου ταξιδεύουν ήδη, μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα